Fredag

Hejsan. Var ett tag sen jag skrev men Holly är på bättringväg.

Igår stod jag och mös och borsta lite. Benet var inte lika svullet så jag la ändå om ett bandage ändå eftersom att det fortfarande inte svullet. HAHa förstår ni (?) 

Såret på näsan är bra. Sårskorpona börjar ramla och ryggen är. Han ska dock bara promeneras nu tills Onsdag. Sen så ska han vila och sen så ska Briving få sitta upp och om hon vill. Vet ju inte hur han kan vara efter en månad utan en ryttare på ryggen :)

Åker nämligen till THai på Söndag och Brivning. En mycket duktig tjej kommer ta hand om han. Hon ör guld värld!


bättre/ sämre

Ja igår hade han också lite feber. Han hade feber under dagen. Jag kom hem från skolan och åkte ner direkt. Helena skulle klämma och känna lite på han och det gjorde visst inget om dom hade feber.

Jag kom ner till stallet och benet var mer svulet. Nu var hela benet svulet och i måndags var det bara runt knät. Han hade vart otroligt snorig under dagen och det såg men i boxen. Lite snor över allt. Helena kände igenom han på ca. 1 timma och han var öm över ryggen och över länden. Samt i en av bogarna. Och svulnaden i benet var nog mer för att han stått inne och inte fått vara ute i hagen. Och det vet jag att han blir. 

Så tog tempen för 4 gången på han och då var det en normaltempt. Så jag gick en bit med han för att lufta lite och röra lite på sig. Lindade ett våtläggande bandage och gjorde rent boxen och fixade till Holly. Så jag hoppas att det är lite bättre idag:) 

En tråkig sak. Jag har fått rensa min data och lagt ner alla bilder på USB men nu när jag skulle lägga in alla bilder igen så fanns inte bilderna på Holly :(  Undra vad som händer ?

Igår var jag i stallet. Borstade och gjorde i ordning han för att planen var att tömköra igår med. Men jag märkte att han var lite svättig mellan frambenen :O SVÄTTIG ? Tog tempen och det visade sig att han hade feber :( Min lilla plutt. Kollade igenom han mer och från början var han varm i båda frambenen. Och som igår hade han fått ett sår på ensidan av benet under kastanjen. Jag ställde mig framför frambenen och såg att höger knät var dubbelt så störren en det andra! Gjorde rent med sprit och lindade en elastisk lina med spritbummul under. Får se hur han mår idag min lilla älskling :)


Peppar Peppar Ta i Trä

Ja nu är helgen snart avklarad med en massa skoj. I Fredags var det en massa förberedelser för Julshowen som var igår. Holly visade sig att inte må på topp. Kickade mot sänkeln som han gjorde på hoppträningen och grinig och allmänt konstig. TRÄNINGVERK tänkte jag (?) Tog in han i stallet och linnementade ryggen ifall det nu var räningsverk och eftersom att han tappat lite muskler där eftersom han gått ner i vikt vid rygg och magen. Och när jag linnementade vid ryggen så sjönk han ner med ryggen ca. 10 cm. Shit! Han hade så klart jätte ont i ryggen och med tanke på att sadlarna har rört på sig vid bakvalvet i ca. Månader. och han är nästan skinnflodd där bossarna legat trots att jag spart hår där från klippningen.. Och jag som ringde sadel makaren för månader sen när allt började. Dom hade då som sagt ingen tid förens i Januari. Så vi fick ringa igen och kunde komma på Måndag eller Tisdag och det som svider är att jag kan inte åka in på Måndag och pappa kan inte på Tisdag. Så det får bli typ tömkörning i en månad.. Sen så kommer min hopptränare som gör sin behandlingar på Holly på Tisdag.
Får se hur han mår idag :)  

Behandlingarna heter Kranio Sacral Terapi och står för en förbättring av självläkande förmåga. Googla gärna!


julshows träning

Ska snart dra mig mot stallet. Det ska putsas saker och fixas med utrustning och a hela köret inför morgon dagen. För imorgon är det den STORA DAGEN. JUL SHOW i stallet. Och jag ska nämligen rida kadrilj och Dansa inför publiken imorgn. Så idag ska det övas kadrilj :)


Ha en trevlig helg:)


Hopp träning i kylan igår

Hej mina läsare.

Igår var jag på hoppträning på Berga.Gick jätte bra. Men först tyckte jag att han var lite oren i ena bakbenet. Sen satte i igång och han vart bättre. Jag började med att jag red utan sporrar. Men då lyssnade han inte på skänkeln alls. Så jag satte på min sporrarna och då börjar han kicka mot den ist. Och när jag väl fått upp farten så fick jag ta av dom och då gick det mycket bättre :) Undra vad det kan vara för fel när han kickar mot skänkeln och det är oftast bara åt vänster skänkeln.

Efter träningen så kände Helena lite på han. Eftersom att hon är utbildad massör så kände hon att han var jätte öm i musklerna vid länden :( Så linnementa och ta det lite lugnt är gåtan kanske :)?

Puss och Kram

Dressyr tantJa igår var det ett rijält dressyrpass. Kandaret var i munen för första gången på Holly och det gick bra trots näsan :) Övade enkla byten och han är som en ponny. Han lär sig så fort och sen vet han exakt vad han ska göra så man får hitta på olika saker :)
så efter att jag ridigt så upptäckte jag en massa nya sår. Riktiga kärsår. Måste kolla i hagen om det är nått där. För hollys lekkamrat hade tydligen också en massa sår :S


Puss


Dramatiskt

Hej alla läsare. Förlåt för att uppdateringn vart så dålig men igår vart det lite dramatiska saker då jag hade tänkt att blogga och har haft fullt upp med julshowen i stallet som är i helgen som kommer.

Igår så skulle syrran rida ut. När hon kommer till stallet så ringer hon mig helt hjälplös och säger att hästen har värsta djupa såret på nosryggen och hon brukar överdriva. Men när hon sa att man såg benet förstod jag att det var nått allvarligt.

Så här såg det ut..


Och idag såg det ut så här fint.Undra vad han har lyckats med i boxen ?


2 DecemberNu är det lite tomt i huvudet på bloggandet. Skulle lägga in bilder från shoppingen. Men det är så här att bilderna finns på den andra datan och den ville inte leva idag så får se när dom kommer in.

Holly har gått som vanligt den här veckan. Skrittade me Morsan igår och syrran hade han på sitt pass idag. Imorgon funderar jag på om jag ska galoppera i hagen imorgon med massor av snö!

Love it och Holly gör nog också det tror jag. Han höll till och med att bocka av mig sist.

Vad tycker ni om min nya header ? :)


KRAM


God morgon

Nu bjuder jag på lite bilder innan jag drar mig mot plugget.
RSS 2.0