Så kallad Ridrumpa & Ridlår

Ja, man hör ju så mycket om det här för oss lite större tjer. Vi som får såkallad "ridrumpa" och "ridlår" Men nu är det slut på det. Dax att träna.

Det gäller ju inte bara att hästen är i kondition när man är ute och tävlar tränar utan du måste också vara i kondition. Framför allt för oss fälttävlans ryttare. Det är tre moment som ska utföras och du ska orka prestrera lika mycket som din häst gör. Och du vet hur bra du vill att den ska prestera för att få så bra reslutat som möjligt. Så det är bara att sätta igång. Så därför har jag fått fram några extra bra övningar.

 Första övning: Utfall

Gör så här: Stå med fötterna parallella. Ta ett stort kliv framåt med ett ben och sänk ner kroppen så att knä- och höftled får nittio graders vinkel. Gå upp och kliv tillbaka. Upprepa övningen från början med motsatt ben. Gör 10-15 repetitioner 3 gånger på varje ben. Tränar: Lår och rumpa.


Andra övningen: Knäböj  

Gör så här: Ta på dig en tröja med glatt yta. Ställ dig med ryggen mot en dörr och fötterna höftbrett isär en bit framför kroppen. Sänk dig nu ner till "sittande" ställning genom att halka med ryggen mot dörren. Gå så djupt ner att höft- och knäled får nittio graders vinkel. Håll ryggen rak, magen lätt spänd och sätt ihop händerna framför kroppen för att hålla balansen. Gå upp till startposition och upprepa. Gör 10-15 repetitioner 3 gånger. Tränar: Lår och rumpa.

Tredje övningen: Brygga  

Gör så här: Ligg på rygg på golvet med böjda ben och hela fötterna i golvet. Håll armarna längs kroppen. Lyft och sträck ut det ena benet i höjd med motsatt lår. Håll vristen sträckt och lyft nu upp hela rumpan från golvet. Håll magen spänd och ryggen rak. Pressa höften upp mot taket så att du känner hur det spänner i lår och rumpa. Gå tillbaka och växla ben. Gör 10-15 repetitioner 3 gånger på varje ben. Tränar: Lår och rumpa.

Med dessa tre övningar får du:

Fastare och starkare lår och rump muskler

bättre balans

ökad rörlighet

Hoppas detta ska hjälpa lite och ni fick ett hum om träning för oss ridtjejer/killar. Det kommer komma ut mer träning till oss Ryttare. Oftast glömmer man bort sig själv lite!


Info om oss

Amanda Pettersson heter jag och har ridigt sen jag var liten. Köpte min första ponny Wiktor år våren 2006. Red LB hoppning La Dressyr och 80 Fälttävlan. Jag hade honom i två år tills jag kände att jag inte kom längre på honom. Under försäljningen köpte jag mig en ny ponny. En ponny som hade gått allt innom fälttävlan. EM NM SM mm.Jag startade Lag-Sm 2009 och har startat 90 fälttävlan La dressyr och LB hopping. Tyvär så var jag tvungen att ta bort henne under våren 2010 av en allvarlig skada i hjärnan. Så nu är det stora ögon för en ny häst.

WIKTORWiktor  2008Wiktor 2008Båda kusarna på ett foto.

MOSSANDressyr träning Tyskland 2010Tyskland med Mossan Dressyren (program ridning) 2010 Tyskland Terräng 2009


Vill du kontakta oss?

Amanda Pettersson Mail:
Amandasomryttare@hotmail.com

Personlig blogg: http://alittleworld.blogg.se


Fanny Pettersson

Mail:
 samma
Persolig blogg: http://Fpettersson.blogg.se


RSS 2.0