hej alla läsare!!

Just nu är det rätt mycket. Det är skola stall och det blir sena kvällar och jag hinner inte riktigt blogga. Men jag ska försöka att lägga upp lite bilder från helgen imorgon tänkte jag :)

Dagens ridpass var hoppträningen för Helena.

Gick jätte bra tyckte jag. Något het på gröten och till slut vart han lite bitchig och började sparka mot skänkeln. Så jag tog av mig mina sporrar och då flöt de på bättre. hoppade mycket med långa tyglar för att få ut halsen mer. Sen Mycket lydnad för min del. Då holly har en för måga att springa ifrån arbetet. Men ja tycker att det är mycket bättre nu än vad det var när jag köpte han!!KRAM


taggad upp till 100Ja nu ska jag snart gå och natta kudden men först tänkte jag bara skriva att imorgon drar jag in till globen för att titta under morgonens visning. Kameran är med, så bilder kommer upp från globen och även på det som kommer att shoppas ev. efter helgen. Min helg är rätt proppad med en massa saker. Sen blir det ju även globen på Söndag kväll för mig.

Ha en trevlig kväll.


nu säger jag det

Jag har funderat på det här länge men nu när jag ändå inte har nått att skriva om i den här bloggen så kan jag passa på att säga mina ord.

För några veckor sen var jag på hoppträning och när jag och pappa kom på stallplan möttes jag av två människor. Skit snygg sport modell på hästen och transport och bil var nog det fetaste jag har sätt. Men iaf. Jag lastar ut och slänger på utrustningen i lite halv stressig fart. Under den tiden på pekar jag att shit hon är säkert skit duktig. Hon hade den NYASTE utrustningen. Nya John Whitaker schabrak och dyon träns och en skön och dyr sadel. Men det var det... 

Kom in och började skritta fram, Hade lite smått problem med mitt täcke som bara gled av och jag virade runt och hade den dära tjejen i häcken. Aldrig sätt henne för ut och hon verkade titta rätt mycket men jag brydde mig inte om det. Hon tror säkert att jag är skit kass, tänkte jag såklart.

Men iaf, jag satte igång med ridningen och gjorde det min tränare sa och Holly var faktiskt jätte fin. Då märkte jag att denna häst som ryttaren sitter på är världens finaste men med lite mer ålder och mer muskler skulle den kunna hoppa hus. Men det var värre men ryttaren... Hon kunde inte trampa ner hälen och hon vart arg på hästen för att den inte gick i form, Ingen balans alls och kontrollen var också inge bra..

Jag tog av mig jackan och hängde den på sargen.. Bakom mig hör jag någon som skriker PAPPA KAN DU OCKSÅ TA MIN DUNJACKA.. 

Sånt här gör mig så förbannad. UTRUSTNINGEN som man bär och hur dyr den än är gör inte att man rider bättre. Jag vet själv hur det är jag tyckte ungefär lika dant förut men jag förstod att jag är inte ute efter en dyr utrustning och jag har inte heller haft den ekonomin. Men jag har klarat mig och bara hästen utför ett bra arbete och att det går framåt och att man behandlar hästen som sin vän..   

Jag har ingen emot henne men jag reagerade så mycket på mig själv att jag först trodde hon var duktig för att hon hade dyr utrustning och hade sån fin häst som jag egentligen tyckte synd om.. Men det var tvärt om. 

Tycker det dock är bra att hon tränar för denna tränare, för hon är fantastisk :) 

Amanda


hoppträningSnart ska jag mot stallet. Dax för hoppträning ikväll. Jag är jätte taggad och hoppas Holly är lika taggad så. Men det tror jag!! Var ju inte på någon träning förra veckan pga. skritt veckan.

Har även stall och tävlingmöte ikväll i stallet. Tex om vi som har häst på ridskolan och vi som tävlar för klubben. Och hur ridklubben ska fortsätta att fungera!
 
Har ni något sånt?


godmorgon

Ja idag är jag ledig. Men Holly är ute i hagen så det får han vara hela dagen.

Ikväll blir det dressyr träning för mig och holly. Han känns riktigt fräsch nu. Som sagt han var ju lite varm och loj. Och som jag sa och många andra kan det vara en reaktion på ett byte. Han har kommit till ny miljö. Andra matvanor och en annan ryttare som ställer andra krav. Det kan vara ansträngande..Varm

JA förlåt för dålig uppdatering. I måndags vart Holly skod för jag tyckte att han snubblade och var lite seg i Söndags när jag red. Så hon fick komma tidigare ifall det kunde vara att skorna hade blivit långa. Men de hade dom inte tyckte hon. Utan hon tyckte han var varm i båda frambenen.

Jag red dressyr lektionen ändå för det var bättre när jag kom till stallet på kvällen. Kylde det lite innan träningen ändå ifall det skulle komma upp nått. Men de gjorde det inte. Under ridpasset var han så otroligt fin. Han var Normal, Tyckte båda jag och tränaren.

Men jag tänkte att eftersom han är ny för oss. Jag rider en helt annan ridning än vad hans gammla mamma gjorde och det är träningar hit och dit. Hästan han reagera negativt och av det bli lite varm i benen och bli lite loja så därför får Holly bara gå och lunka i veckan. Bara i skogen, andas ut och landa lite. Så får vi se hur han är nästa vecka. Säkert super duper pigg!!längtar

Jag längtar så mycket till Globens horse show. Ska shoppa galet och njuta av de fina ryttarna. Själv kanske det kommer bli lite plogandes. Kommer så klart bli galet tävling sugen! Men jag får hålla mig!!Ska ni till Globen ? Vad tycker ni är Roligast ?


Söndag

tänkte komma ut men veckans planer men jag har inga planer för holly denna vecka. Självklart är det dressyrträning i morgon och hoppträning på tisdag men resten av dagarna måste jag ta med min syster och hur holy mår :) Han känndes lite loj idag men ingen feber eller så. Kanske dax för lite mer mat eller så. Han har byggt mycket muskler på bara den månaden jag har haft han.. Får se hur han är imorgon :)

KRAM


Grattis till mig :)

Ja idag är det som sagt min födelsedag och det känns som vanligt :P Känns jätte konstigt att jag bara ridigt holly en gång denna vecka hittils :( Ska ta och rida på min snutte imorgon tänkte jag och då får det bli dressyr i ridhuset tänkte jag. Nu är han ute med syrran i skogen och konditions tränar :)

Puss


gårdagens ridpass

Ja igår var jag på träning på Berja. Vi var tre stycken och det tycker jag om, Får ut så mycket mer då. Holly var väldigt pigg. Men det gick bra ändå. i hoppade studs och ravhinder sedan  med en trekombination. Gick jätte bra. Han var lite lost i sina bakben men mycket mjuk. Helena är mycket för att hästen ska fram för skänkeln och sedan lösgjord och sen kommer formen, Det finns inte hästen på tygeln längre!!


hopp träning

Ja idag blir det hoppträning ist för den som jag skulle vart på i Tisdags. Har inte ridigt pollen sen i måndags. Så får se hur han är idag. Blir ju så när man är tre i familjen som ska turas om att rida.

Dock gör det mig inte så mycket när jag pluggar i stan och kommer hem sent. Så Rätt skönt att man har en syster som också kan rida bra!
Gårdagens RidpassGårdagens pass stod det galopp piruetter på listan. Skit kul att få göra lite nytt den här gången. Planerade även kadrillj till julshowen! Började med att han var lite tung men tillslut efter lite galopp och lite lösgörande så gick det toppen. Piruetterna gjorde han super duper bra. Hade lite svårt i vänster varvet men jag var super nöjd ändå.

Tanken var att det skulle vara hopp träning idag. Men trots väder så vart det inställt så hade en snäll syster som red han idag ist eftersom att jag är hemma rätt sent på kvällarna!


VECKANS PLANER

Veckan ser ungeför ut som alla andra veckor :) Vi inleder med som alltid..

Måndag: Dressyr pass

Tisdag: Hoppning för Helena

Onsdag: Syster ska rida

Tosdag: galopp träna

Fredag: Skritta

Lördag: lösgörande dressyr

Söndag: rida utFin fotografering

Jag och syster bestämde oss för att fota holy efter tävlingen. Men det var verkligen inte lätt...

BILD BOMB

Bjuder på en liten bildbom från gårdagens markarbete.det var bilder från gårdagens arbete ;)


God dagens.

Nu ska jag åka mot stallet och markarbeta Holy. Får se vad det blir för övning. Tycker om att ha två bommar på en långsida med ca. 20 m imellan och sedan kunna minska och öka galopp sprången imellan.


sammanfattning om Sylves Clinik

Nu är jag hemma och jag har lärt mig en heldel. Mycket handlade om hur vi ska rida våra unghästar. Mycket i skog och mark och fram mot tygeln och inte rida så mycket på det du kan utan utmana sig själv. Mycket med unghästar handlar om att dom ska gå hårt ett tag och sedan vila i några veckor så dom lär sig av vad dom har gjort så man inte bara maler på.

Om våra läromästare ska du se till att ha bra bakbens muskler. Ställ dig själv upp. Testa att hoppa jämfota med raka ben.. DET GÅR INTE! Testa att hoppa högt upp i luften med böjda ben. Det går jätte bra. Så desto mer muskler och desto mer du kan böja på din häst bakben desto bättre är hästens teknik igenom ryggen och ben.

Så denna Clinik var väldigt bra. Han hade även två ryttare med sig som viade två olika hästar. Jätte kul och se två hästar som hoppar 140 klasser men som är två olika hästar!!


Clinik på Södertörns ATG.

Jag ska snart åka mot Stav. Där ska nämligen Sylve Söderstrand hålla en Clinik men en av våra vetrinärer här på södertörn. Dom ska fram för att tala om hur du tränar och tävlar din häst i framtiden på ett bra sätt och hur du undviker skador på häst. 

Åter kommer senare ikväll och meddelar vad dom har förmedlat :)  hopp skydd

Det finns en hel uppsjö med snygga hopp skydd.. Dax för mig att införskaffa mig hoppskydd.

vilka tycker ni? eller har ni någora andra skydd att tipsa om?förändring i bloggen

Nu har bloggen blivit lite bredare så nu kan jag bjuda på större bilder och nu kan du öven följa mig på blogglovin :D

I helgen ska jag försöka att få in en fräsig header :)


mål

Har ni satt upp mål för de sista månaderna? Han ni nått erat mål? Vad är era mål för nästa år?

Mina kortsiktiga mål är att komma igång med hoppningen, lära känna min häst och försöka att starta klubbträvlingar/ pay&jump.

Långsiktigt är att starta fälttävlan och komma till Tyskland 2011


Ner till stallet

Nu ska jag snart ner till stallet. Som sagt på planeringen så skulle mamma rida idag så hon kommer hem snart så ska jag ner och städa undan från helgen. Lite skydd som har blivit tvättade ska fiaxs iårdning till nästa gång jag ska änvända dom. Sen ska det mockas och det.Dagens stall outfit

Kingsland dunjacka brun
Pk ridbyxor
rosa kingsland strumpor
rosa gummistövlar från tretorn

kameran ska följa med till stallet också :)


måste göra nått åt allt..Nu är det dax för lite förändring tycker jag i denna blogg. Ska försöka att fixa en snygg header och lite bredare blogg.  Vad mer tycker ni att jag måste fixa?


VECKANS PLANER

Måndag: Dressyr träning

Tisdag: Hoppträning med Systern

Onsdag: Mamma ska skritta i skogen

Torsdag: Lösgörand dressyr/ Jag ska på Clinik med Sylve.

Fredag: Konditionsträna

Lördag: jogga

Söndag: Dressyr

Kram

så fin så fin

Holy var riktigt fin och lätt i handen idag. Märktes lite i början att han hade lite träningsverk. Men joggar man länge med låg form så han får sträck ut kroppen så gick det jätte bra sen:) Idag var det förvänd galopp på schemat!
Hoppas att det håller i sig så han kan få en rijäl vintervila i vinter.

Får era hästar Vinter Vila? Hur länge i så fall?
dressyr träning

Ja idag blir det dressyr träning i dressyr gruppen för min och holys del. Jag har dock världens träningsverk i ben och rumpa. Men det kan jag ha tycker jag :)

Ska packa och fixa allt som vart med i helgen. Det brukar alltid se för jävligt ut i skåpet när man kommer till stallet.. Ska även planera min och Claras knopp och klipp kurs som vi ska ha imorgon för barnen. Ska bli jätte kul!RSS 2.0