lyckad helg

Nu är jag hemma och fått ordning på grejjerna så jag tänkte ta och berätta om allt.

Fredagen bestod av en liten dressyr trimm och en massa packning. Holly fick bli fin i pälsen och allt vart packat dock brukar man alltid glömma nått.. Iaf, jag!!

Lördag: Klockan ringde 05.30. tog en koppkaffe innan jag drog till stallet. Holly fick sin frulle medans vi apckade in allt i trandsporten. Lindade frambenen. Dock skulle jag lindat bak också men han är så fjantig med sitt bakben där han har sin mugg så det vart bara boot bak.

Närvi väl kom fram lastade jag ur och gick en liten sväng så han fick ta friskluft och röra på sig lite. Sedan började själva talang inventeringen här inneVi pratade om hur dagarna skulle se ut och även rent allmänt om träning och tävling. Även en Jr ryttare fick berätta om sin resa sen hon var lite. Väldigt roligt att höra. Sen kom vi till det stora. Nina Lija (sissis dotter) Skulle visa Häst Vid Hand. När man är på internationell trävling och på de större tävlingarna ska man ha snygg klädsel och dom i sitt lag ska ha samma klädsel. Hästen skulle stå specielt och hur man skulle spinga och så.

Mycket under hela helgen var nog mer som att rensa lite i mitt huvud och som en påminning. Mycket har jag hört. Men jag har så klart lärt mig mycket.

14.30 Lördag skulle jag rida ett dressyr pass. På med vita lindor och boots. Dressyr sadel och piffa till oss lite. Dressyren gick super bra. Det var som en vanlig dressyr lektion. Men kände på mig att det ar mycket av allt. Dom ville nog se om man kunde GRUNDERNA i dressyr och det kan jag ju hålla med om. 15.30 var jag klar och då böt jag bara utrustning till hopp utrustningen. Skrittade i drygt 30 min innan jag kom in i stora ridhuset för en timmas hopp pass. Värmde upp och samma här. Hopp passet var också som en lektion. I hoppningen ställde det så klart till lite för mig. Jag har nämligen aldrig hoppas bana på min kuse och inte heller på 110 hinder.. Alla övningar jag toppen bra. Men min häst hoppar med sån otrolig rygg teknik och också väldigt stort för att vara rädd om sig och när jag haft en ponny som har hoppat flakt innan blir det en skillnad. så vid varje hinder jag hoppade höll jag på att flyga av samtidigt som att jag inte han lätta i handen och ge han tillräckligt med eftergift i handen så det vart en massa missförstånd. Så Bo fick sängka ner hindrerna till dryga 90 cm så gick det strålande. Det roliga är att Bo ser det ändå positivt. Jag kommer så klart få balans och kunna hoppa hästen om några månader. Jag har ju som sagt bara haft han i 3 veckor idag!!

Söndagen där på var det samling 08.00. Där var det änu lite mer prat om träning och tävling som också mer var som en rep för mig. Nått jag tog åt mig var att det är bättre att träna för sin hemma tränare en gång i veckan som ser utvecklingen än att åka till en duktig tränare längre bort som är dyrare som inte heller följer ekipaget i sin utveckling. Det är också bra att ha med sin tränare tex till tävlingar, massören mm som "hemmatränaren" kan på verkas i.

12.30 var det dax för mig att hoppa terrängen. Men innan det visade jag holy Häst För Hand. Gick jätte bra och jag var så klart super duper nervös för hästarna ska stå på ett speciellt sätt med benen och holy är så sprallig men det gick bra.

Sedan donade vi upp till terräng fältet. I med brodd och på med utrustning. skrittade i säkert 20 min innan jag började trava. Tycker det är bra att ha en lång skritt tid och sedan börja trava i en låg form. Sedan körde vi igång med len galopp övning med tre småstockar som låg efter varandra. Sedan hoppning på enkla hinder och smalhinder på böjd linje och sedan var det vatten hinder med studs och häck efter och en massa mer. Efter lite övningar vart det en bana av det här och han var super fin!!Busen i trandsporten

 

Holly i travstalletRidhuset


Mantorp

Ja mina blogg läsare.

Nu har holy och jag visat upp oss i både dressyr och hoppning. Det började med att vi lastade 7 imorse och sedan drog vi oss mot Sissi Liljas anläggning.

Började med en timmas dressyr pass för Sissi och 30 minuters paus och sedan en timmas hopp pass. Jag är super nöjd. Imorgon är det de roliga till sist.

Kommer hem imorgon så då kommer jag uppdater och bjuder på lite bilder:)

PUSS


ridning i kasst väder

Ja igår ar planen att jag skulle rida ut men jag är ju dock lite mörkrädd och klockan var strakts efter 19.00. Så det vart ridning på utebanan. Vi badade nästan kan jag påstå. Blött och regnigt men jag tycker det faktiskt är lite mysigt :) Han var super fin och tror han inte trog mig ur sadeln en ända gång och han kunde till och med samla galoppen mer än vad han brukar och han väntade väldigt bra på mina komandon!

Så nu är Amandasomryttare väldigt glad!

Idag ska jag försöka att hinna ut innan solen har gått ner :) 


Om denna Talang inventeringI helgen åker jag nämligen till Mantorp på Lördag morgon för en Talang inventning. Dom söker ryttare landet runt för nya talang innom fälttävlan.

Förra året när jag sökte med ponny fick man först skicka in ett brev och sen fick man komma på interljuv och sen avgjordes det. Dock art jag inte med tagen då pga att dom bara valde storhästar och inte ponnyer.

Men detta år ska man nämligen ta med sig hästen. Du ska visa din häst i både hopp, dressyr, terräng och häst vid hand. Sen självklart en massa teori och lite så runt den hära sattsningen.

Ska  bli kul och se om dom tänkt till lite mer i år. Förra året var lite halvkasst tycker jag. Men det ska bli kul!! 


Kram

 


Hopp träning.

Ja idag vart det hopp träningen igen för Helena. Jag trivs jätte bra med henne så jag ska fortsätta där har jag bestämt mig för. Var en stor skillnad på Holy idag sen förra gången så jag är över lycklig ♥ Han var lite tjaffsig då och då men han skötte sig fint. Gjorde olika övningar för hur som ska börja använda bakbenen och kunna vänta på ryttaren. Så mycket bom arbete vart det idag!! Mycket övergångar och så. Väldigt simpelt!

Kram


lugnt dressyr pass vart det ändå

Tanken var att jag skulle hinna rida Holly innan Dressyrpasset men det hans inte. Så fick ta det lite lugna på dressyrpasset ist. Gick jätte bra och jag tycker jag märker en stor skillnad på bara EN VECKA!!Så nu ska det bara fortsätta och gå framåt tills helgens bravader!!


VECKANS PLANERMåndag:Ta det lugnt på Dressyrlektionen

Tisdag: Hoppning för Helena

Onsdag: Rida ut

Torsdag: Lösgörande

Fredag: Rida ut/ lösgörande

Lördag: Mantorp

Söndag: Mantorp


Hela veckan blir till att jobba hårt. I helgen ska vi bege oss mot Mantorp. Det är nämligen Talang uttagning. Tänkte slänga ut ett inlägg om lite mer INFO!! Så det ska packas och donas i helgen eftersom att nästan allt ska packas ner!!

 

 


Söndag

Hejsan.

Idag har jag vart lite häst ledig. Var bara nere en snabbis och la om bandaget på holly och det såg mycket bättre ut idag. Lyckades klippa bort lite mer hår och la ett riktigt bra bandage igår så det har hållt i hagen och allt. Trots att det var jätte lerigt..

Imorgon blir det lite försiktig lunka lunka. Imorgon är det sista vaccinations dagen så därför blir det lite lugnt.

Hoppas ni haft en trevlig helg.


en lugn men lång dag

Hejsan.

idag har det vart en långdag. Som sagt. Hade mina lektioner och det var inget för mig tror jag. Är sån osäker person och nu när jag mår lite halvdåligt också. Har inte alla fötter på jorden. Så ska nog vänta ett tag.

Holly fick vila idag eftersom att han fick vaccinet igår. Borstade och pysslade om han. Gjorde även ett det dära bandage inpackningen på hans mugg men en fet salva som jag köpte igår. Så vi får se hur det ser ut imorgon när han kommer in från hagen :)

Sedan efter det vart det en sväng till Lyckås Ridsport för att köpa mig ett par ridbyxor. Tror jag provade 20 st men bestämde mig tillslut för ett par bruna från PK. Skit snygga!!Så här ser dom ut fast bruna.

1300 kr!

God morgon

Nu står jag i ridhuset och ska hålla mina första ridlektioner med My. Ska bli spännande och se hur jag ska klara detta nu!!

Igår red jag en snabbis på Grisen innan Marianne kom och skulle vaccinera min lilla gris. Hon kollade även på hans rasp så nu blir det smörja med en annan salva och linda in det :) Hoppas det blir bättre till nästa helg.


Hopp träningen.

Ja igår var det första hopp träningen för Helena. Fick rida aldeless själv och det tyckte jag var rena lyxen. För det första fokuserade Helena bara på mig och det är skönt att vara själv då är det bara sitt egna lugn där inne.

Men i alla fall. Han var lite spänd i ryggen och vi började med att han skulle bära sitt huvud själv eftersom att han är väldigt stark. Så upp med skallen och rida framåt så han fick kraften från bakbenen och rakt igenom ryggen. Sen var det mycket övergångar och halter. Flytta undan skänkeln och så för att stärka dessa bakben som är rätt svaga och sedan sen är det bra att göra ryggningar också!! Efter ett tag började i hoppa och började med att lära han att vänta till hindret kommer. Och det gick jättebra till slut. Sedan vart det hoppa lite utan tyglar för att både jag ska hitta balansen och inte hålla balansen i munnen och att han ska börja hoppa med ryggen så det gjorde han i slutet. Duktig hest!

Kameran var med men eftersom att kameran var med utan fotografen så vart det inge jätte fina bilder!! 


Puss 


försäljningSadeljordar.

Svarta strl.120

En läder och en syntets.

Brun globus sadeljord med kabinhake, strl. 110/105Brunt träns. Strl. Cob.Svart martingal strl.full

Svarta läder tylar strl. PonyGlobus förbygel Brun. Strl cobTermotäcke strl. 125 dock mindre. Krymt i tvätten!Blått skol. strl. 125Grönt vinter täcke med hals. strl. 125
Pessoa trandsprot skydd. Rosa och mörkblåa. Sparsamt snvända, Strl. pony.svart Hönät aldrig använt !

Det var det. Självklart kommer det ut mer! Komentera om det är nått du är intresserad av så kommer vi överens om ett bra pris!

VECKANS PLANER


Måndag:
Dressyr träning

Tisdag: Hopp träning för Helena. Ska bli riktigt kul!

Onsdag: Lösgörande ridning

Torsdag: Konditions träna

Fredag: Skrittas

Lördag: rida ut

Söndag: Lösgörande   Snart är det vinter..


försäljning!!

Ja. Som rubriken lyder så tänkte jag ha en liten försäljning. Har en massa ponny saker och måste verkligen få se sålt. Finns verkligen ingen plats för det nu. Bilderna finns på min data men det fattas lite saker som jag inte hunnit tagit kort på så alla bilder kommer ut någon dag.

Som sagt. Idag var jag ner en sväng i stallet. Syster skulle rida så jag pussade bara på min prins idag. Hjälpte till med lunch stallet och sen röjde jag ut alla ponny saker från loftet som nu ska säljas. Nu kan man till och med lägga saker i mitt skåp (Y) :D

Lite dåligt med bilder just nu på min nya stjärna men jag har haft lite brist på kameror. Men nu har jag hittat min så jag kan hoppas på det bäst :)

Kram


omstoppade sadlar och shopping

Hej mina läsare.

Allt gick bra idag. Vi kom iväg och tog god tid på oss och satan vad kallt det var :) Trots att klockan var 10 på morgonen såvar det frost..

Som sagt. Provade en massa sadlar men inget dög för mig så jag fick mina gammla sadlar omstoppade. Mina sadlar som jag har nu köpte jag bara en månad innan Mossan gick bort så hopp sadeln har jag ju knapt ridit i. Så det var skönt att jag kunde få ha mina älskade sadlar kvar på Holy :)

Vart även en John Whitiker mag platta och en förbygel :D

tidigt imorgonImorgon klockan halv 9 lastar vi sadlar och lilla Holly för sadelutprovning. Vi drar oss till mustang som är ett företag som köper in alla sorters sadlar från alla olika prislappar. På mustang finns det folk som är godkända sadel passare. De jag tycker är bra. Dom hittar sadeln för både dig och hästen. Den ska ligga bra och du själv ska sitta som en prinsessa/prin och självklart ska man ju tycka den är skön.

Jag har vart fast kun hos Mustang i 4 år snart och jag är riktigt NÖJD. Bra service bra sadlar och en bra shopping på övervåningen.

Klicka här så kan du läsa mer på hemsidan. Dock väldigt tråkig men du kan få mer INFO.

Ha en trevlig helg på er!


Nu vet jag varför jag gör det jag göra

Marie en kompis från Hippologen hade Länkat den här videon på Facebook. Så jag gör detsamma fast på bloggen. Nu förstår jag verkligen varför jag håller på med det jag gör. Kolla in det här. Det ser så lätt ut fast jag egentligen vet hur svårt de är.

VM 2010
Lite planering

Tänkte lägga upp veckans planering för holly !

Torsdag: Skritta

Fredag: Lösgörande och packa alla sadlar

Lördag: Mot Mustang ridsport för sadel provning och övrig shopping

Söndag: Galopp träna i skog och mark

Måndag: Dressyr träningHa en trevlig dag!


Full dag i stallet

Hejsan.

Hela Fm och Em har tillbringats i stallet. Morgonen började med ett morgon pass för Pelle. Holy fick arbeta ordentligt. Tyckte det var bra att få lite hjälp nu så här i början så jag vet vad jag behöver träna på. Så man inte bara rider runt!!

Sen vart den en liten avkloppling för både mig och Holy. Jag fick filma Marika när hon hoppade din 3 åring. Sen vart det dax för dagens roliga. att släppa up holy i hagen med dom andra Valakarna. Full utrustning vart det. Skydd och hela köret för alla. Holy vart så klart över lyckig att få komma ut i hagen och de andra med såklart. Tror dom mins sprang i 20 minuter och ändå har han gått ett hårt dressyr pass. Dutti häst!!

Sen vart det lunch jag jag fixade och donade det sista i stallet som mockning och lite sånt.. Har ju vart så duktig nu och tvättat en massa täcken hela veckan :D En klapp på min axel av mig själv!

KRAM

Första dagen

Ja nu står min Prins i stallet. Åkte ner i morse. Det var klubb Dressyr och syster skulle rida. Fixade och donade lite med tävlingen tills jag sadlade och tränsade för en liten ritt i skogen. Han var så klart överlycklig över att få komma ut. Men han var super snäll och hittade inte på nått bus.

Sen Har Petra vart snäll och tog fram lite saker från hennes gammla häst. Massa fina saker. Så Holy har fått en massa fina täcken nu. Sen ska han få fina benskydd också!!
KRAM


Nu drar jag

Nu ska jag ta mig mot båten. Imorgon ska vi hämta stjärnan och kommer imorgon till stallet. Under kvällen nermre midnatt. Så bilder kommer innom dag. Jag är ju som sagt lite seg (a)

PUSS OCH KRAM , ta det lugnt i helgen!


My New StarHoly Grail
2003
E, Bold Irish** - Tamburin

En ståtlig herre på 165 cm. Klar för 1* och gått 120 hoppning samt LA Dresyr. Han kommer till mig på Lördag kväll och han är så välkommen så.

Bjuder på lite bildern men dessa är tagna när han är 6 år och inte har så mycket muskler. Så nu är han lite mer rundare i kroppen.

VM på Teven såklart

Just det. Har glömt att meddela att VM sänds på Eurosports kanalen den här veckan i hoppning. Har sett Dressyren förra veckan och Terräningn i helgen som man icke fick missa!!

HAr glömt att tala om det men hoppningen börjar imorgon. Åter kommer om tider!!


lite nervös tror jag...

Haer inte sovit en blund i natt (?) Tror jag är lite nervös över morgon dagen!!

Puss


GPAGPA hjälmen blir min snart.Nu är det mycket ...

Hej alla mina underbara läsare. Dock är ni inte så många än men ändå.

Det är ett tag sen jag skrev eller snarare, för en vecka sen. Var och provred två hästaer förra helgen. allt gick jätte bra så nu har jag bestämt mig för en. Besiktning kommer ske i veckan som kommer.

I helgen har jag tagit hand om Beanka. En häst som står i stallet, Fälttävlans häst ofc!!
Skrittade igår och idag vart det rida rida ut i skogen. Hade dressyr tävling på FM -EM. Och som ni alla vet så går Dressyr jätte långsamt så det tog ett tag innan jag kom ut i skogen som sagt. Men allt gick som det skulle (y)

Imorgon blir det till att dressyr trimma ponnyn på ridskolan. Ska även starta klubb dressyren på den i hegen, Får se hur det ska gå. Fåt bli en LB:1.


RSS 2.0