to mutch!

wow vad tiden går fort ibland känner jag. Det är snart jul. haha nädå skämt oh sido.

Tävlade i söndags och kameran var för en gång skull hemma :( alla var funktionärer och hade inte tillgång till att fota. Dressyren gick förvänads fullt bra. Dock vill dom ha han lägre och rundare så han inte låser nacke och bog partiet. Kan hålla med!! Sen hoppningen gick bra. ett slarvigt pet på 60 cm. Nästan så att alla hästar blir lite lojja på så låga hinder!!

Terrängen gick bra. Dock två stopp pga av att jag litar för mycket på Basse. Jag tänker oftast åh nu har jag bra tryck och då slutar jag att driva och då stannar han. Men annars tyckte jag att han var super fin. Hoppade diket och trappan utan problem. Det är faktiskt flera månader sen han hoppade på den banan. Så han var lite på tårna.


Sen i lördags och dag har jag vart duktig och vart ute och sprungit. I lördags sprang jag efter att jag hade dressyr trimmar. Jobbigt värre. Idag sprang jag för att syrran red. Ingen vila här nej! Det pinsamma är att min mamma har bättre kondis än mig.. Men hon har ju itne haft ett långt sommarlov med en massa dååliga vanor. Men snart är jag fit for fight!
Min mamma, min slav

Hon är min mamma, Hon som skrittar av hästen åt mig , hon fotar mig, Hon stretchar hästen åt mig, Hon kör mig till alla tävlingar och träningar. Skämt oh sido!

Mamma älskar dig ♥


DagensVart lite lösgörande inför morgon dagen. Provade ett nytt bett idag. Ett rakt gummi bett med fasta ringar och det blir nog nästa köp. Han gick jätte bra på det.

Red mycket öppa och sluta. Men mest av allt vart det mycket tempo växlingar skritt och galopp skritt och sen galopp. Och han vart riktigt fin. Red igenom programmet en gång också. Sen fick jag sån himla håll. Sen vart det till att ut och jogga. Joggade med mamma och hunden en stund. Dax för min del att komma i form nu när skolan börjar och de.

Dressyr program..

När man rider fälttävlan kan det vara så många olika program som man rider.

När jag letar och övar in program går jag oftast in på Stallbacken. En hemsida där alla dressyr program finns.

Kolla in den här.Men jag har även än Dressyr programs bok från Svenska ridsports förbundet.  

Dagarnas planering.

Eftersom att det är start fälttävlan i helgen och planen är att jag ska rida. Så idag blir det rida lite lösgörande dressyr och program ridning. Väldigt lätt program. Men det kommer nog bli bra! Även lördagen blir lösgörande dressyr.

Och eftersom att det är på hemma plan är det en hel del som ska fixas i helgen. :)  Så kommer nog vara full rulle.
Botkyrka terräng träning


helt slut..

Åh min uppdatering är så dålig nu. Igår började skolan för mig och jag har nog aldrig vart så stressad som jag var igår. Fick till och med äta mat i bilen till träningen för att jag inte han göra det på ett annat sätt. Och jag som har förbud mot stress. Vrf tackar jag ja till sånt här :) ? Jo jag älskar det så det är smällen man får ta när man ska på terräng träning :)


Bilder kommer någon gång under kvällen. Tänkte bara skriva nu när jag satt vid datorn.God morgon världen!

Sitter och har precis fått på mig stall kläderna.. Dax att dra sig till stallet. Blev mot stallet lite tidigare idag. Ska till läkaren 15.15. Så vill ha det gjort innan. Idag blir det bara en skritt tur i skogen. Han fick jobba så himla hårt förra veckan. Dock blir det terräng träning imorgon men sen blir det lite dressyr och sånt. Ska nämligen starta en start fälttävlan i helgen på hemma plan på klubben. Tänkte att Basse måste försöka att se så mycket hinder som möjligt. Dock är det bara 60 cm. Så det kan vara kul för han och skutta runt det :)Dagens ridningDagens jogging vart en liten tripp ut. Eller nja bara en liten sväng ut i naturen. Tyckte att lika bra att passa på när solen är framme. Den försvinner allt mer och mer nu :( .. Sen in i ridhuset eftersom att utebanan var en lerig basäng :( Inte kul när det börjar bli ler tider.. Vill inte ens tänka på det.

Arbetade basse väldigt lång och låg men försökte få han kvick i bakbenen. Basse maskar lite då han tar trycker ut vänser bog och blir böjd till höger och sen in med höger bak så har ridigt undan höger skänkeln mycket. Basse är lite sne så det måste jag rätta till. Det har nog också med liksido heten att göra såklart då det är bara att försöka få han så liksidig som möjligt.Nu ska jag till stalelt igen. Har vart hemma för lite middag och övnings körning. Ska anmäla mig till star fälttävlan som är i helgen och sen kolla på syrran när hon rider på Sitt ridpass och sen blir det nog lite pyssel med Basse. Bara mys. Han är sån mysbjörn. Har aldrig haft en mysig häst.. Så det är så mysigt så :)Ridsport butik för oss fälttävlans ryttare!

Ja som rubriken lyder. Igår på tävlingen var dom där. Dem har produktsortiment för bara fälttävlan. Dem tar in saker från Tyskland och England där fälttävlan är så mycket större och dem vet väl bättre om vad som är bra.

Dem har inte stort sortiment av allt utan dom tar in det som dem tror kan sälja i Svergie och jag gillar det. Hittade en massa fint i deras monter igår och han sponsrade även tävlingen igår med pengar och priser!

Kolla in shoppen här

Tävlings raport!

Tävlingen avslutad och våran första fälttävlan och det kommer vara ett minne för livet :)


Fram ridningen till dressyren var okej. Mycket hästar och ändå väldigt bra unerlag med tanke på hur mycket det har regnat. Red och försökte få han lite lösgjord med övergångar. Tillslut är det någon som skriker, Går hon inte in snart blir hon utesluten. Jag hade start tid 09.38 och klockan var bara 08.25. Men ändå såklart var det min tur och av med benskydd och allt och in på medelinjen och styra runt dressyr programmet i all jocka. Dem hade tyligen ändar tiden...Dressyr programet i sig tyckte jag att han gjorde bra. Vi var på väg över staketet någon gång och så men han har ju aldrig sprungit brevid ett dressyr staket så han undrade ju vad han gjorde där inne. Vist, han kunde vart mycket mer lösgjord. Men då där av resultatet. 57 % i dressyren. Han sprang med näsan åt rätt håll till och från men halterna och så var han emot handen. Men det är bara att bli starkare i hans muskler och bli en mjukar häst och mer dressyr tävlingar så kommer det bli snyggt!Fram hoppningenVäldigt lerig och allt var bara en ren sörja. Valde att bara få bra språng och in på banan. Inte galopper runt i jockan för mycket och gegga runt. Usch, avskyr regn just vid somna här tillfällen då det förstör ALLT!


Ban hoppningen gick stårlande. Man fick hoppa på ett vanligt litet hinder inne på gräser så man fick känna på kräset om vad dom sa. Så hoppade det innan jag red ner till domar tornet. Ett pet på första hindret då han vart lite lång. Men jätte fin resten av banan. Ryttmiskt och fint var det. 


Framridningen till terrängen = det värsta jag vart med om. Allt var bara i en stor ler hög och jag kunde inte ens rida fram så jag fick skita i att hoppa fram jag han hoppa 3 hinder vdär av tre språng och aa. Min Terräng tränare sa det, skit i det. Bättre att du är där borta där du kan få galoppera framåt. Det var lixom skritt eller lugn galopp på framridningen och du fick skritta långsidan bort ställa upp dig i mitten på banan och sen galoppera i mitten mot hindret. Det var sanslöst!

Terrängen, stod i start fållan och jag hade en död häst under mig. Tanken var, undra om jag ens kommer hinna få galopp innan första hindret ?
Men vi kom iväg iaf. Kändes pigg och framåt och jag fick sån rysning i kroppen. Trodde han skulle vara spänd och tillbaka och att han skulle vända eller att han kanpt skulle gå framåt. Men pigg och framåt var han. Kände att efter 6 hindet och med en lång transoprt sträcka var han trött. Men det var bara för mig att försöka peppa han och räta upp mig så jag inte får han för fram tung! Sen kom vi till det näst näst sista hindret. En sunken road. Den jag pratade om herrom dagen. Det var lixom tväs stopp. Och när jag vänder om var han på väg och jag hade jätte bra fart men det var så klart en vattenpöl i sunken roaden och jag tror att det var den som var orsaken för det speglades med annat och så. Så vi ute slöt oss men jag var så nöjd och stolt över att Basse var så framåt. Och att vi kom över den stor trakenen!! Vi som har haft så mycket problem med bara diken och så! Så det var mitt motto för idag.
God natt!Smak prov


Blandade känslor

Tävlingen är avklarad för idag och jag är nästan gråt färdig. Basse var så duktig så. Haft en blandad kompott av känslor dem senaste 35 timmarna. Helt sjukt!

igår kväll var jag så nervös och orolig över idag då. Kunder inte sova låg och tänkte på vad som kunde ske och det jag tänkte på var typ bland det värsta.. Kanske inte så lätt att sova om man har tanken om att shit, jag kanske inte lever imorgon ... och så fort satte det så. Men sen kom jag på mig själv att.. Nää usch så här kan jag inte tänka! Och så somnade jag..

Påväg till tävlingen mådde jag fruktansvärt illa. Jätte nervös!! Hallå jag har typ aldrig vart nervös i hela mitt liv. Mitt hjärta brukar banka lite extra när man står i startfållan men nu var det extremt. Kom till tävlingsplatsen och sa till mamma att, nää jag vet inte om jag klarar det här.. Och så höll jag på hela dagen.

Samma i terrängen. Jag hade precis vart och pratat med min terräng tränare och lagt upp en plan och på vägen mot trandsporterna bangade jag ur. Pappa och mamma packade in allt i trandsporten. och sen sa jag det, gör jag inte det här kommer jag ångra mig och då ut med allt och på med allt och mot framridningen. 

hahah ibland förstår jag mig inte på mig själv. 


Bilder och resultat kommer snart:)  dålig uppdatering..

Har vart lite dålig uppdatering hos mig :)

Igår skrittade jag bara ut i regnet. Putsade hopp sadeln och hopp tränset inför tävlingen och idag lär det bli en massa packning inför imorgon. klockan 18.00 åker jag och går banan tror jag :)


Så det är ungefär så min dag kommer se ut :)


Hoppad ni får en trevlig helg :)

Skura skura

För att ligga på topp kan man inte gå runt och lalla och tro att allt är roligt. Man måste slita för att bli duktig!


Kom precis hem från stallet. Jag och mamma har skurat trandsporten eftersom att den var jätte skitig på insidan. Har en skitgris till häst. Iaf i trandsporten när han äter lunch. Eller han är egentligen bara sööt när han dräller så mycket när han äter.

Men iaf. Det gick rätt bra att skura. Träffade min syssling i stallet. En jätte duktig tjej som rider svår hoppning. Sen fixade jag och dona lite inför tävlingen. Det är rätt mycket när man både rider dressyr, hoppning och terräng.

Nää nu är det dax att slänga lite dressyr schabrak och vita skydd i tvätten..


Chingens


SMS-inlägg

2011-08-18_16_14 (MMS)


träääääääääänings verk

Träningsverken tar kåååål på mig. Jag har så ont i min vänster arm och det sitter från axeln till handleden och det gör sååå ont :(

Mage och ryggen har klarat sig rätt bra iaf. Men har lite ont i höfterna också :) Ska snart bege mig till Bussen. Ni får se vart jag hamnar någon stans ;) Jag bloggar från mobilen!
Ha en bra dag!


Gårdagens

Terräng träning gick jätte bra. Hoppade nästan alla hinder som kommer vara med på tävling. Börjar med att jag får hoppa fram på ett hinder. Och det första jag märker är att han för en gång skull inte bockar efter hindret. Jag lös upp som en ängel. Sen fick jag hoppa några hinder i följd. Och skulle av sluta med trakenen. Åhhhh bums i backen. Men hoppade upp på en gång då han bara slängde sig åt sidan. Känner mig som ett litet barn som åker av hela tiden nu för tiden. Men måste säga att min balnse är för jävlig och min sists också. Och det är faktiskt något jag själv plågar mig med att öva på mina egna hemma träningar, VARJE DAG...

Sen hoppade jag en annan hinder följd. Åh han var så fin. Öronen framåt och galopperade med stora steg och hoppade allt utan problem. Sen la jag upp tempot på tillbaka vägen då det var en liten trandsportsträcka. Gick så fort att jag till och med fick tårar i ögonen. Hihi älskar fart!


Sen vart det lite vatten hinder och sunken road. Sen avslutade jag med att hoppa den stora trakenen. Först var det inte meningen att jag skulle hoppa den. Men vi fick göra det ändå. Och han hoppade så fint över det på andra försöket :)


Jag var så glad igår att Basse var så fin. Satt som en glad prinsessa. Kunde aldrig släppa leendet. Duktiga häst. Nu är jag riktigt taggad inför helgens tävling :) och jag har själv sagt det att det får gå som det går. och jag har inte alls några krav. Men någon gång måste vara den första tävlingen och vi får se hur han reagerar.
Budget/Lyx

Har kollat runt på lite saker och sa herrom dagen att jag ville ha Dyon shaps och ariat skor. Men jag förstår nästan själv att jag har inte den ekonomin och då kollade jag upp billigare saker som är sig nästan lika snygga. Men som kanske inte har det bästa kvalitet.
Terräng träning

Idag står det terräng träning på schemat. Terräng träningen hålls på Runsten idag också. Lite förtur när tävlingen är på samma bana. Sista innan tävlingen i helgen. Är så sjukt nervös inför tävlingen. Är hela 1,5 år sen jag tävlade fälttävlan. Så det ska bli riktigt spännande måste jag säga. 

Har startnummer 15 men tiden har inte kommit ut än :) Kommer nog ut idag.

Syrran tar över

Ville ha en liten vilo dag från stallet idag. Mina höfter värker som fan så tar en vilo dag idag. Kanske dock inte var så bra att gå inne i stan idag men jag behövde verkligen kolla kläder och skor. Fick med mig ett par skor och en kofta och en blus. Så lite mer klädes rik är man jö.

Syrran tar över och skrittar Basse idag. Tror det kommer gå prima!


Chingens!

Mot Stockholm.

Tja bloggen.

Jag och syrran ska snart dra oss mot Stockholm för lite shoppning och bara mysa hon och jag. Så tråkigt och bara sitta hemma och inet göra nått. Får se om jag kommer hem med nått fint idag :) Basse ska bara at det lugnt och lunka idag :) Så det får bli nått ikväll :)


Hej så länge!

Ett måste och Vill ha
Ett par Ariat skor

Och ett par Dyon chaps till dem. Så trött på att rida i mina stövlar då jag helst bara vill ha dom på tävling. Dax för att spara lite pengar!Dagens
Var upp för den här backen ... Arbetade riktigt bra. Red sedan tillbaka till stallet då det här bara var fram ridningen. Basse var så sööt idag. Han gick med öronen framåt hela tiden och allt var så spännande.

Red sedan dressyr på utebanan. Hade bara ett hoppspö med mig men han trampade på riktigt bra. Lite seg och loj var han med det blir bättre. Red lite lösgörande framåt och fick sträcka på sig lite i galoppen.

John Whitaker

Ett nytt täcke från John Whitaker. Skit snyggt en hissning från mig :)


sånt där som jag hatar ....

mest av allt...

sätta ut saker på blocket och hästnet. Så tråkigt och det tar tid. Tror jag och mamma har pratat om det så länge att sätta ut saker på blocket och på hästnet. Men det är lixom ingen som orkar. Men nu har jag tagit tag i det. Så onödigt att det ligger saker hemma som kostar en förmögenhet och sen används det inte. Mycket är från ponny tiderna. Men det ska säljas nu.Någon som är sugen på en Rosa Jocky hjälm?


  600 kr


Eller ett Eskadron täcke
i stl. 125 aldrig använt :)Sugen? Maila mig på Amanda-e-pettersson@hotmail.com 


Vill ha !

Har länge funderat på att köpa ny hjälm. Inte så där jätte sugen på en GPA hjälm för den har verkligen ALLA. Och vill gärna prova en sån här lätt vikts hjälm med luft spaltar och så för jag döör i min Charls Owen hjälm på sommren. Dålig kondis och är en svättig person... Då är det plåg samt att ha den hjälmen :) 


Nu har jag bestämt mig och tror att det blir den här gråa Keep hjälmen från Mountain Horse.

Finns även i vit.


Dagens

Vart ett Markarbetes pass idag, Super pigg och framåt i början och det är ett bra täcken måste jag säga. Red fram med trav och galopp bommar. Då jag skulle göra tempoväxlingar på bommarna. Super bra gick det och han trampade på riktigt bra. Sen red jag mycket samlat idag för att han ska börja använda bakbens musklerna mer. Så red på en stor volt och sen in på en pytte pytte liten vålt i samlad trav. Nästan som en piruett!


Sen det stora arbetet var galopp bommar. Två upphöjda bommar med 17 m imellan 4 normala galopp språng. Så skulle rida på 5 & 6 galopp språng. Det gjorde vi utan problem och sedan red vi framåt på 4 galoppsprång.
Så efter det nöjde vi oss både jag och Basse då det är en stor skillnad på han sen förra hopp passet.

Lunch stallet..

Precis hemkommen från stallet. Hästisarna har fått mat och står nu i stallet och mumsar för fullt! Nästan alla privat ryttare har vart iväg och tävlat och dem hade gjort jätte bra ifrån sig. Alltid kul.


Ska snart dra mig till grandgården och köpa mig ett par ridhanskar, pälsglans och lite mat till hästen. Ett måste just nu. Får se om jag kommer hem med nått annat också :)

Sen blir det mark/hopp lektion för min del idag!

Dagens

Bestod av program ridning. Dax att börja i tid. Nästa helg är det min och Basses första fälttävlan tillsammans. Jag har inga förväntningar alls och undrar faktiskt hur denna dressyr ska gå. Men idag skötte han sig jätte fint med stor förvåning. Höjde nacken lite idag och det var som om han släppte allt. Hade fortfarande stöd i handen och han gjorde iprinsip vad jag sa till han. Dock har han lite svårare för att arbeta från bakbenen i vänster varvet men det vart bättre i slutet :)


Dagens bilder

/ AmandaHiss & Diss

Tänkte köra lite hiss och diss. och har hittat nått jag verkligen vill hissa är

Exklusiv Horse Wear. Har alltid tyckt om deras schabrak och täcken men nu har dom kommit med en massa nytt och jag tyckte det var på tiden med att komma med nya saker. Hissar dom just för deras braiga kvalite och just för att dom har uppdaterat sig och jag gillar sakerna som dom har kommit med.


Skit snygga prylar!
Sen vill jag DISSA folk/ Idioter som rider utan hjälm. Jag fattar inte vrf. När man kan vara rädd och nojjig över en häst kan man inte vara det över sig själv också lite. Nää! När det ändå finns hjälmar och både snygga och fula. billiga som dyra och som passar alla. Då kan man använda hjälm tycker jag! Hjälm ett måste och det är faktiskt nått jag tycker är snyggt. Det är ju ändå en accessoar som hör till ;)


Helt slut..

Nyss hem kommen från stor stan, stockholm. Har träffat min älskade vän Bella inne i stan fikat och pratat en massa. Haft en jätte mysig kväll. Innan det åt jag middag med mamma och pappa inne i stan på en jätte mysig resturang båt. Lite speciellt och jätte god thai mat!

Imorgon åker jag mamma och pappa till Landsort. Vi avslutar nämligen semestern denna helg och myser lite extra. Där av alla mysiga besök! Mee like! Så imorgon blir det stallet efter middagen. Funderar på om det blir Dressyr programs ridning imorgon. Tror det blir det, så kan mamma fota en massa snygga dressyr bilder ;) !


God natt


dax för lite jogging med Basse :) känns li...

2011-08-12_10_40 (MMS)

dax för lite jogging med Basse :) känns lite konstigt att blogga från hästryggen måste jag säga!


Dagens och lite mer

Trött på leran,måste jag ju nästan säga. Det är sommar och min häst har kommit in lerig i flera dar nu. Och täcke är det alldeless för varmt för. Basse får vara inne på nätterna nu för att vila upp sig lite. Han får vara ute hela dagen ist. 

Idag skirttade vi ut. Prämiär i nya sadeln också. Så skön. Riktigt stolt över mitt val. Var nog ute och skrittade och pratade för oss själv i ca,40 minuter. Rätt skönt att bara komma bort och ut med hästen och bara rensa tankarna. En helt annan värld! Ikväll har det vart lite kräft skiva och kom hem nu. Där av det sena inlägget. Min nya Sadel, inte världens bästa bild utan älskade mobil kameran också ♥ 

Ingen Kamera..

Mamma glömde kameran till stallet idag då jag hade bett henne att ta med den ner när hon skulle till stallet. Så det blir inga bilder idag häller!


Imorgon ska Basse få skritta ut och bara ta det lugnt! Jag själv ska skaffa mig lite nya kläder tills skolan börjar. Får se vad det mer blir :) !


Dagens
Förvånads fullt fin var han idag. Satte upp med små förväntningar då jag viste att han skulle vara trött och matt men det var bättre än vad jag trodde. Jag hade ett bra tryck i handen och han trampade på riktigt bra idag. Idag på passet hade vi sists träning och det behöver verkligen jag. Känner i mina höfter efter ett tag att det börjar knipa i musklerna. Så då vet man direkt att det måste jag träna mer på. Min tränare sa att jag ska rida utan stigbyglar i 10 min varje dag när jag rider bara för att stärka musklerna. Och hon tyckte att jag kom ner mycket bättre i sadeln efter passet när jag tog stigbyglarna. Men dax att träna mera kan jag säga. Rätt nervös och spänd över hur tävlingen ska gå nästa vecka, jag är en liten perfektionist!
testi testi

2011-08-10_09_18 (MMS)

testi testi


Lång dag.

Idag vart det en lång dag. Vi kom fram till Mustang och vi började med hopp sadeln. Den låg inte så dålig sa dom men den rörde sig under ridningen och glider fram. Så vi började med en hopp sadel och jag tror att jag provade 40 olika sadlar. Så både jag och Basse gav nästan upp till slut. Men till slut så landade den. Vet inte riktigt vad den heter men bilder kommer imorgon. Sen stoppade vi om dressyr sadeln.

Sen på vägen hem satt vi i bil köer i två timmar. Inte riktigt vad jag hade räknat med. Nu blir det att se på film från helgen tillsammans med min hemma tränare :)


Äntligen!

Idag åker vi till Mustang för att prova ut sadlar. Vi har ju sadlar där ifrån och vi har vart där en gång tidigare med Basse. Jag har dock vart fast kund i 5 år. Min hopp sadel ligger som ogräs på han! Han har musklat på sig så mycket i ryggen men dressyr sadeln ligger bättre men den måste säkert bytas eller stoppas om för dressyr sadeln tycker jag om.

Sist vi var på Mustang beställde jag en hopp sadel men den har inte kommit än. Och det har gått typ 3 månader men dom sa att dom är rätt sega från England och skicka sadlar så får se vad det blir idag. Alltid lika spännande!


 


Skjorta, kavaj och RÖDA BYXOR

Yes dom röda byxorna är mina.


Gårdagen

Gårdagens Terräng dag bestod först av häckar och smalhinder. Basse var super fin. Jag behöver bara bygga upp mer rygg och mag muskler på mig själv för att själv kunna hjälpa han. Plus att Basse måste böja fatta att terräng är kul. Men det går sakta med säkert. Men man märker att han börjar tycka det blir roligare och roligare för varje gång.  Igår hade vi också ett fint regn och åsk väder och Runstens terräng bana består av ett öppet fält. Inte bra. Så vi stod i skogen ett tag och väntade på att det skulle gå över och det gick över rätt fort. Där av några bilder för att kameran inte skulle bli blöt. Det är ju dock syrrans kamera :P
Åh sen sista hoppet och sen vart det så häär....sen vart det backen då han skickar upp ryggen efter landningen och efter att han landar efter hindret ligger jag redan snett över han och sen skickar han ryggen .. Så Första avramlingen då. Lär nog blir fleeer :)!


möör som smöör

Tja alla läsare.

Mör i kroppen och det känns verkligen att man gjort någon ting i helgen! Kanske lika bra att man känner det så det inte är en glömd helg!

Håller på och försöker få in lite bilder från helgen. Men datan är så himla seeg så dom kommer nog in lite senare. Idag har jag visseligen fått sova ut lite extra. Behövdes verkligen! Jag mamma och pappa drog till stan för att lämna in mina ridbyxor som jag beställt. Dem var för små så får köpa ett par andra. Kollade där på Häst Biten men hittade inga snygga. Men vi åkte vidare mot IKEA. Sen hamnade vi på Hööks. Dem brukar aldrig ha nått som passar mig men hittade ett par snygga ridbyxor från Mountain Horse. Provade först ett par bruna sen marin blåa och sen hittade jag min färg. RÖDA ridbyxor vart det idag :) Tänkte vara lite fräck. Vem har röda ridbyxor i mitt stall? Nja ingen typ :P Kommer nog upp en bild sen :) Nu ska jag baka mig en äppelkaka. Har såååå himla mycket äpplen i trädgårn och Basse hinner inte äta upp alla.  

Bil olycka!

Bli inte rädda nu och nej jag har inte vart med om en bil olycka men det känns precis som det.

Kroppen är helt möör, ont i nacke och rygg och i hela kroppen iprinsip. Att ha den här känslan i kroppen. Så kommer jag ihåg att jag hade i kroppen precis när jag började rida fälttävlan. Ramlade av och otränade muskler kom till användning. Så ett litet gott tecken är det nog att jag snart faktiskt är på banan. Tänkte inte skriva så mycket om hur det gick idag. Det gör jag imorgon. Visseligen åkte jag av idag och kunde inte sitta upp av mitt tillstånd. Farligt med terräng.

Men Basse var super duktig idag och skötte sig fint. Anledningen till att jag åkte av var för att jag var VÄLDIGT bestämd över att jag skulle över hindret och då fick han en chock över att jag sa till och faktiskt fick över han över hindret. och då sköt han rygg. Jag brukar sitta kvar när han flyger lite. Men idag var den inte liten!


Nej nu ska jag sova och jag läääär vara mörbultad imorgon!

Första kurs dagen avklarad

Morgonen började inte riktigt som jag hade tänkt mig. Lite miss förstånd mellan mig och mamma så min tidsplanering gick åt skitan.. Men man blir ändå lite lycklig när det är en själv som har rätt när det är en sån här dag.

Tur med vädret hade vi i alla fall. När vi började brodda kom det en liten skvätt på oss på runsten. Sen även en liten skvätt under lunchen.

Första passet som bestod av markarbete och sits och lydnad hos häst och ryttare. Att det ska bara hjälpa med att räta upp sig själv så ska hästen vara tillbaka/samlad galopp. Tänk om det var så enkelt. vilket regalge man skulle ha i terrängen då. Det är ju där säkerheten mest handlar om i terrängen också. Att själv ha kontrollen om hästen och hästen ska vara lydig på din sists. Basse fattade tillslut och till och med jag. Jag måste bygga på mitt parti med magmuskler ännu mer, men det är jag själv medveten om! Själva övningen handlade om att släppa all kontroll vid munnen eftersom att många håller i munnen och sen få balansen i kropp och häst! En mycket bra övning måste jag säga med egna ord!


Andra passet bestod av ner och upphopp = Bank

Samt vatten hinder och så. Värmde inte upp så hämskans mycket då han redan är lite varm i kroppen sen passet innan och sen för att orka hela passet. började med lite galopp tempo växlingar och samma där. Bara att räta upp sig och ha tillbaka hästen. Sen började vi hoppa fram på lite små hinder. Lite kulvertar och stockar och så. Sen vart det bank och lite annat skojj. Basse har inte riktigt än fattat det här med terräng än. Men det är på gång. Ner hopp fattar han inte. En bank går jätte bra. Men ett nerhopp i vattnet är lite haft sisådäär tycker han. Men tillslut fick han till det och tror han fattar lite mer nu. Var visseligen någon månad sen vi terräng träna sist så. Men jag var jätte nöjd.

Imorgon består passena av. Diken och smalhinder sen blir det en bana på andra passet.
Nu blir det en good middag med kräftor och ost och gottigheter :)


full rulle hela dagen.

Dagen började en dag med mamma på IKEA. Så himla kul att gå där och jag hittade typ bara saker till stallet. Hittade gardiner till klubb rummet och sen handdukar till basse som man kan torka mun och stövlar med under tävling, sen saxar och lite små saker.

Dagens ridning vart lite lunka lunka. Jag har typ fått en stäckning i vaden och haltar värre än halta Lotta!! Plus att man har världens hosta, förkylning och aa känner mig inte frisk i alla fall. Men här kör vi på tills kroppen säjer STOPP på allvar!
Men joggningen gick bra. Tycker att han är lite lojj. Men värmen var gassande i kväll och så. Men får hoppas på att han hinner sova lite i natt och tagga till i morgon. Basse har även fått badat idag. Första badet hos oss. Gick jätte bra och han njööt! Fick lite fin putsning över allt. Känns nästan som om det är tävling i morgon! Gillart!

Imorgon är det Kurs på Runsten. Lastar 08.15 och Kameran och film kameran är med. Så bjuder nog på en massa bilder imorgon. Blir ett pass på först markarbete/hopp på terräng banan. Sen blir det ett lydnads pass på terränghinder.Ha En Trevlig Helg!


DagensDagens ridpass bestod av lite lätt konditions träning. Konditions träna runt en travbana som är på gräs. Rena lyxen tycker jag att det är. Skit kul och bara ligga och löpa. Trodde att Basse kanske skulle vara något stark eller dragandes, men icke sa han. Skit fin tyckte jag att han var idag. Hade ett väldigt bra reglage och svarade väldigt bra på hjälperna idag också. Duktig häst!

Basse hade tydligen vart jätte trött i morse. Han hade legat som en avlång säl i hagen och inte rört en fena så i natt får han vara inne och sova. Ska nog spara på lite krafter till helgen. Kan nog vara bra. 

Kamerna var med idag också men inte dom vackraste bilderna!  Handlat

Hello.

Idag har jag vart iväg en sväng med min mamma. Fick med mig lite god saker hem. Sporrar, sporremmar och en hjälm spray. Måste ju erkänna att min hjälm är nog bland som äckligaste. Kanske ska köpa mig en annan plast hjälm med lite mer luftkonditionering.

idag har jag snott syrrans kamera också men bilderna blir ju inge bra.. Fattar mig knapt på det!


Kamera problem

Pga det dåliga flödet med bilder är för att min "personliga fotograf" har semester (lille syster) Hon har åkt till Turkiet med sin kompis och hennes familj. Jag är väldigt avis och lite halv lack både för att hon kommer vara svart när hon kommer hem och att det tas inga bilder.

Värt att kolla in hennes gamla blogg dock har hon en ny men som inte är igång än men värt att kolla in. Duktig som fan. *stolt storesyster*

http://Fpettersson.blogg.seMen det jag ville säga var att syrran har dock lämnat kameran hemma men utan minneskort så ska nog försöka att hitta ett :)!


på riktigt

Jag har börjat fått en skännsla att nu är det på riktigt. Träningarna är igång, jag är snart igång, hästen blir bara bättre och bättre och har vart startklar ett tag men nu är det på riktigt. Anmält mig till 3 fälttävlans tävlingar och visseliegen reserv på en tävling. Men Jag har inte tävlat på över ett år, det är sjukt.

Känslan av att inte får göra det man vill och det man lever för och det man älskar mest på hela jorden kan man inte göra. Det har vart en jobbig prosess. Ett helt år. Otur med hästar, skador och dock med mig själv med! Men nu känns det verkligen som om jag börjar komma tillbaka till mitt gamla liv. Jag har lixom tåget på rälsen snart. Det är så svårt och förklara med ord hur jag känner, Varm, lycklig, kärlek och bara rus i hela kroppen!

Steffi och älskade Basse. Steffi överlycklig att få skritta av Basse efter ett riijääält hopp pass!

Som en sombiii

Sitter och är hur trött som hälst. Dock vart det bara 2,5 timma sömn i natt innan jag skulle upp och hoppträna. Men jag tog mig till stallet iaf och hopp träningen gick super bra! väldigt stark och stum i munnen. Aldrig känt den skänslan förut i handen men det gick bra tillslut efter lite pust och stööön! hoppade kombination och lite sånt. Fin men vi har lite att jobba på kan jag säga. Han slyter ut lite till höger hela tiden så måste parrera han hela tiden. Men det är ju så när dom inte är liksidiga. Inte ens jag är liksidig!Idag kommer mamma och pappa hem så imorgon är jag tillbaka till den riktigta verkligheten med träningar, gym och synd och bra kost! I like it!

DagensDagens skritt har bestått av lite back träning också. Han fick ju vila igår så lite till fick han arbeta idag. Måste dock spara lite på hans krafter inför helgen. Skrittade ut och hade det allmänt mysigt han och jag. Skönt att få komma ut lite i skog och mark. Tror Basse tycker om det med måste jag säga för han blir så nyfiken och framåt. Arbetade bra trots att det var lite saker som skrämde upp han.

Imorgon blir det lite hoppning/mark arbete för Marika igen kl.09.00 så det är upp tidigt!


God morgon

Sitter och försöker fördröjja tiden lite med Steffi här. Hovslagaren skulle komma runt 12 eller vid 14.00 tiden så där är väl bara att kunna vara på språng idag!

Igår anmälde jag mig till två fälttävlans tävlingar. Botkyrka och Örebro. Så himla taggad. Är drygt 1,5 år sen jag var ute på fälttävlan. Men det är det jag lever för så känns bra att vara anmäld iaf. Sen får det gå som det går :)RSS 2.0