Saknar min prins

Som sagt sitter i sommar huset på Gotland och vill bara hem till min prins och mysa. Just nu är det hårda dagar framöver för mig och min familj. Får se hur det ska fortsätta men hår hålla tummarna!
GBG WC!

sitter och kollar på svt 1. Det är sändning från Göteborgs Hors show. Agelica ska nu in på Pris utdelningen nu. Som alla säger en ny stjärna är född!

Jag är på Gotland i Helgen. Holly har det bra hemma. Marika och Briving tar hand om honom. Så han har det bättre en vanligt!

Puss


Dag 10 - Mina drömmar

Just nu när jag ändå sitter och har så tråkigt eller rättare sagt en muskel kramp i axeln och en smärta i magen. Så kan jag passa på och skriva klart dessa frågor jag lovat att skriva om :)


Mina drömmar.... Hum.. Just nu när jag bara tänker efter om mina drömmar så finns det så mycket drömmar om att man vill ha jätte mycket pengar, kunna gifta sig rik, träffa någon pöjk, kunna spendera pengar, ha en bra telefon som funkar och jag allt. Typ allt en tjej vill ha.. Massa kläder, smink och en massa hästprylar (?) 

Men just nu i min nåd så vill jag bara ha en hel och frisk häst. Det finns inget värre än att inte kunna sova på nätterna, man vet inte om man gör rätt eller fel med rehabliteringen, ifall någon annan tycker man typ är knäpp i huvudet (?) Jag går med en magsmärta i magen som bara är full med oro och ångets över denna fina häst som har så ont. Mår hästen bra? Vad har jag gjort för fel ? Har jag gjort något fel? Det är så svårt att veta. Kan inte hästar prata (?) Ni kanske inte förstår, men att börja sin lite större tävlings säsong (liv) med en ponny som får en vänser sid förlaming och hela mitt liv gick under, leta häst en hel sommar och hittar en underbar häst som inte går egenom besiktningen på två försök.. Leta sedan vidare på nått annat i lite panik för kände mig lite stressad för att hitta en häst.. Känndes som om man hade vart och provridigt alla hästar som fanns på Hastnet (?) Tillslut bestämde jag mig för Holly och var lite tveksam eftersom att min syster vägrade rida han för hon kände sig inte säker.. Kändes lite halv jobbigt i början men men jag stod för att jag älskar verkligen Holly. Tillslut har man en häst som har ont i ryggen så han ramlar ihop när man tag på ryggen. Han fick allergi chock, balltramp med ett ben som var tjockt som en petflaska och man har aldrig hunnit komma igång med träning eller tävling. Så nu står jag på jorden men två skit svåra val.. 

Ge upp (?) 

 


Årsmöte avslutat.
Just nu sitter jag hemma och har väldigt tråkigt. Har vart på Nynäshamns ridklubbs årsmöte. Riktigt trevligt var det. Synd att vi inte var så många. Hoppas fler kan komma på 60 års jubileumet!!

Idag har det vart en stall dag. Fick hjälpa till med Ponny cuppen eftersom att Enskede kom till oss idag. Han tömköra Holly i ridhuset ett tag innan dem skulle gå banan. Han börjar bli duktig nu. Nu tar det inte lika lång tid tills han börjar slappa av. Men lite segt att tömköra i skritt i 25 min...

Kram


Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Jag har glömt bort detta totalt att göra det här men eftersom att jag inte har något bättre för mig så kan jag lika gärna passa på att skriva.

För kanske 6-7 år sen red jag ett Gotland russ som ett gammalt par ägde. Detta russ var runt 18 år gammalt då. Och hade även sina "barn" i samma stall. En dotter och en son som stod i samma stall. Jaffa hette mitt russ. Sonen hette Jaxo och dottern hette jaxa. Sammt ett jätte gammal shettis som var runt 26 år gammal som hette lady. Men iaf. Jag började rida detta russ som hette Jaffa pga att dem som red hennes barn kände jag och vi hade träffats på klubben. Men vi var tre tjejer som tog hand om dessa hästar. Det var riktiga ponny tider. Vi skrattade så vi kissade på oss och vi var ute och galloperade i skogen och hoppade massa i skogen och jag vet inte hur mycket vi ramlade av hela tiden. Anledningen till att jag sluta var för att jag köpte ponnyn Wiktor. Men denna underbara ponny lärde mig mycket. Fick mycket balans för vi red mycket barbacka och hoppade iprinsip när vi red ut. Det roliga är att denna underbara gulliga ponnyn lever fortfarande.


Så här ser damen ut idag.Född: 1986


arg :@

Blir så arg. Jag beställde ett back on track täcke för nästan 2 månader sen och det har inte kommit (?) Undra vart det har tagit vägen?Så här ser det ut, ett nät täcke :)


Det här ligger på posten till mig :DSå snyggt :D


Vad gör du för att hålla igång konditionen?

Som jag. Jag är en fälttävland ryttare och tävlar hela sommaren och dessutom tränar jag hästen mycket. Men vad gör vi med oss själva?

Tänk dig en idrotts man... Han tränar upp sin konditon. Som vi gör med hästarna. Han tränar och tränar för att bli bättre och det gör vi med hästarna. En idrotts man är exakt lika dan som en häst. Man börjar jogga fram och värmer upp. Sen blir det hårt arbete och sen varvar du ner hästen. Du kan avsluta med stretch och en kall dusch som idrotts männen gör. Men vad är vi då? Men vi är ju som hästen hjärna. Vi tänker åt dem. Vi hjälper dem. Vi ser till att kunna överleva.

Men för att kunna påverka hästen på tävling och kunna hjälpa den så bra som möjligt måste du ha en bra kondition och se till att ha bra rygg, mag och bål muskler. Jag håller igång med Gym någon gång i veckan samt långa promenader.

Vad gör ni?


Dålig uppdatering

Har blivit lite dålig uppdatering men det har hänt lite mycket. Men igår vart Holly behandlad i ryggen och kommer få rehablitering i 5 veckor. Han har 4-5 kotor som ligger förnära varandra i ryggen och får se hur fortsättningen blir!   


Gårdagens ridpass

Igår var jag upp och red Holly barbacka. Han var lite öm i ryggen men jag red lite försiktigt än då. Han blir verkligen trött på mig. Man kommer åt han så bra när jag rider barbacka. Satt som smäcken på han när jag red igår. Red mest lösgörande och mycket sidvärsövningar.

som sagt. När jag travade av var han jätte fin och hoppade av och satte på han ett täcke och assar på att känna igenom han lite, Han var mer öm då. Så nu ska jag ringa och höra om det finns någon tid i veckan och komma in.

Igår startade jag och Mimmi även om nuss på nytt. Kommer vara ett riktigt prodjekt om det!

Puss


En bra dag idag.

Hej det är söndag idag och det började med att jag hade morgon stallet men min handikappade hand. Så jag var i stallet 07.00 då. Kunde ta kraft och soppa och kratta stallgången och lite så.
under dagen har det även vart fälttävlans hinderbygge. Så har byggt en massa fina hinder till startfälttävlan som vi kommer ha om några månader. Kommer bli jätte spännande tycker jag.
Sen hade vi möte om 60 års jubileumet så nu ska det sättas gång och spåna på en massa saker. Jag och Mimmi har även fått igång Nuss igen. Så idag har det hänt mycket på klubben.

Ska ner klockan 18.00 och rida lite dressyr på Holly barbacka :)

KraM


dålig uppdatering.

Sitter nu i soffan och försöker skriva med en hand. Idag skulle jag hjälpa min syster med att bara holla i holly lite i grimman medans hon spände sadeljorden eftersom att han är så grining. Medans jag håller han böjer jag mig bara fram och ska kolla benet lite då känner jag hur det högg till i min tumme. Jag var mest chockad eftersom att jag trodde aldrig att han skulle bita mig så nu har det gott för långt. Har läst lite nu hur man ska göra. Inte mata han med godis från handen. Dock gör jag inte det men andra gör det så nu åker skylten upp. Sen ska man ryta till och ge en smäll på mulen när dom hugger efter en..
Men det känns så fel ? Vad tycker ni att man ska göra?

Systern min red ut idag i det fina vädret. Tror att det gick bra. Igår red jag barback och gud vad obehagligt Holly tyckte att det var. Först försvan han bara under mig. Tog ett tag för han att slappna av. Men det gick bra i slutet då jag markarbetade. Tyckte jag också var duktig då jag satt kvar på ryggen :)


Kram


Vacciantion och chek!

Kom Nyss hem från stallet. Marika Tömkörde och det gick jätte bra sa hon. Han var lite slow. Han gör inget i onödan sa hon. Sen så tyckte hon att han är lite seg i höger bak men vart bättre till slutet. Så det är possetivt. Jag kom hem från skolan och åkte direkt till stallet. Holly skulle få sin sista vaccination och mamma ville att jag skulle linda benen på han så att det blir bättre. Vetrinären sa också att varför inte svulnaden går är för att såret påvekar hela benet cirkulation. Därför kommer det att ta lång tid innan det blir riktigt bra. Hon sa upp till månader och om det blir bättre vid ridning och så är det bra att röra på det.Tömkörning idag

Det vart ju ingen tömkörning igår. Så idag blir han tömkörd ist. Ska som sagt vara lite föärsiktig med ryggen så ska nog rida barbaka på Fredag :) Kommer sen hur det går att tömköra :) Tror dock att han kommer ha lite träningsverk idag. :( Plutt från isen igår :(

KRAM


Dag 8 - Kommentera vad ni vill veta denna dag.

Imorgon kl. 20.00 alslutar jag frågestunden :)

Passa på att fråga massor om allt möjligt!


Tisdag.

Tanken var att Marika skulle tömköra idag men hon kom inte ifrån kliniken i tid. Så jag åkte till stallet direkt efter skolan. Slutade ändå kvart i ett.  Vädret var strålande sol så jag och en tjej i stallet bestämde oss för att rida till andra sidan av vägen. Det börjar med att hela stallvägen var isbacke sen var det lugnt ett tag. Sen när vi väl komm till gruset där vi brukar trava var det också isbacke. Så det gick verkligen inte att rida. Tillslut så Halkar Holly till och får världens panik. Så det slutar med att jag måste dra till i han för att lugna ner han. Men jag tyckte så synd om han. Han lär ju ha träningsverk imorgon. Dem går ju och spänner sig så mycket när man rider på is.
Min lilla plutt ♥Glömst eller vaddå
Hihi. Min tränare hade ringt till mamma innan middagen och ville bara påminna om att det var Tema dag i stallet så ridhuset var ledigt hela dagen/ kvällen. Alltså inga lektioner :)

Så red ungefärvad jag gjorde igår på träningen. Gick riktigt bra faktiskt. Släppte loss och kunde bära sig riktigt bra då jag ofta försöker rida jätte långsamt och i låg och och form som han har svårt med. Lång och Låg går bra men fort går det. hehe  


Bra sak att tänka påDe är allt djur ♥


God morgon

Ja nu är det ny vecka och nya tag på träningen. Idag är det Dressyr gruppen. Hoppas han kommer in hel idag från hagen. Det var en vecka sen han fick dessa utslag på kroppen. Men det har alltid vart nått på måndagarna när jag kommer till stallet och ska rida. Får se hur han är idag då. Han lär ju ha lite träningsverk men ska också tänka på vad Helena sa igår på träningen.

Beställde ju ett Back On Track täcke för några veckor sen och det har fortfarande inte kommit :O ? Undra vart det tagit vägen?


Träningen var lärorik och bra

Träningen gick jätte bra. Fick börja med väldigt vanlig ridning. Att följa hästen. Red mycket samling och att förstora galoppen. Sedan red jag galopp bommar på böjt spår och det gick riktigt bra till slut. Mycket lärorik!!

Helena kollade sedan igenom han om hon tror att han har fått ont i ryggen för att han har vart känslig vid de kala fläckarna. Så nu ska i boka tid till ATG klinik. Och kolla upp det här med ryggen. För nu börjar det bli riktigt långtråkigt med denne rygg och trött på vad alla säger vad jag ska göra. Men det blir lixom inte bättre.

Haha börjar få rese panik snart :) Vill hälst ha en fräch häst tills vi åker.Söndag

Snart ska jag bege mig mot stallet. Idag ska vi åka på våran första markarbets träning. Får se hur man reagerar. Han lär bli överlycklig. Kommer bilder sen :)


Lördag

Idag tog jag mig till Runsten för att kolla på Ulf Johanssons Terräng träning. Var riktigt intresant att se tyckte jag. Träffade Clara också. Var ett tag sen man bytte lite ord med den familjen så det var trevlig.

Åkte hem och gjorde ordning Holly för en liten uteritt med sedan ett avsluti ridhuset. Red ut i ca. 20 minuter sen arbetade jag mycket sidvärs övningar. Lät han också galoppera av sig lite och han tyckte det var super duper kul! Fick jätte fina komentarer idag också i stallet och man blir så glad av det ♥ tack!

Plåstrade sedan om han och så. Har även fått vintertäcket och skalet tvättat idag. Imorgon bär det av till första hoppträningen men det blir mer ett markarbete/dressyr träning. Bäst att börja så.

Ha en trevlig kväll!

Tordag

Idag tog Fanny Holly på hennes ridpass. Dom övade skälkelvikningar så de var perfekt för Holly. Åkte ner och la om hans hov och det ser mycket bra ut. Snart helt läkt. Och svulnaden i benet går mycket långsamt men det blir bättre för varje dag, tycker jag.

Har shoppat lite idag också. Ett par Glengorden strumpor för bara 100 kr. Sen två par vita benlindor från scockemöhler.


Gårdagens ridpass

Var hemma runt halv 11 igår så hade verkligen ingen ork till att blogga igår kväll. Jag red lite lösgörande på Holly i ridhuset. Har var jätte fin och han släppte i slutet. Men märker att nu blir det mycket dressyr trim om vi ska kolla i form. Mycket muskler måste byggas nu.

Utslagen är på väg bort iaf. och benet är på bättringsväg. Så nu känns det bra. Får se hur det ser ut idag då :)


KRAM


Kan inte mer än skratta


vetrinär besök avklarat.

Vid lunch tid var vetrinären i stallet och kolla Holly med mamma. Vetrinären sa först och främst att det INTE var nessel feber utan en allergisk reaktion av höt och det kommer gå över när man rör på han. Men hur fan ska det gå till när man knapt kan stryka en hand över han men men får se hur det blir när man rider.

Sen kollade han benet och han sa att vi skulle rida som vanligt och lägga en kompress så det får läka utan att få smuts i såret. Och sen får vi se hur det är om en vecka.

Sen kollade han allt annat som typ RYGGEN. Först när han tröck reagerade han inte. Men när han började trycka högre upp där sadelbossarna ligger så reagerade han kraftigt. Så han vill dock att vi ska röra på han med hoppsadeln för att den ligger bäst. Om det inte är bättre om en vecka så tycker han att det är dax att åka till en ATG kliniken och kolla upp det närmare! :)

Jag håller tummarna iaf. Tycker sånt här är så jobbigt då jag redan misst en häst :(Nessel feber (?)

Som sagt han inte blogga igår när jag kom hem. Var sjukt trött och jag var hemma runt halv 11 så sängen ropade på en gång!

Men iaf. Igår när jag hade fodrat klart och skulle börja borsta och började med att dra av täcket. Hela han var full med utslag. Och dom var väldigt stora och på hela han. Och strök jag handen över det så drog han in huden och tyckte inte om det så. På med täcket och ringa destrikten.

Dom trodde att det antingen var nesselfeber eller någon reaktion av spriten som vi hållt på med i veckan eller en allergisk reaktion. KUL! Så nu har jag vart nere på morgonen och kollat han och han har allt kvar och lite mer har ploppat upp :( Så ringde destrikten igen och dom tyckte vi skulle släppa ut han i hagen för det gör att basillerna flyger ut i luften, haha. Men får se hur han ser ut idag när han kommer in från hagen :)

Benet är nogoluna bättre. Inte jätte bra men det är snättet från riktigt bra. Han har en liten svulnad kvar så destrikten kommer ut idag under dagen så får se vad dom säger om utslagen och benet!


Känns som om min häst snart har haft alla skråmer och kan det snart vara stopp med skador (?)


Puss


RSS 2.0