live blogg från stallet

Nu har jag vart i stallet ett tag. Mamma och pappa har nämligen åkt till typ Bro och lämnat en häst på ett hästhotel. Så jag fick åka till stallet lite tidigare men mig gör det inget. Har fått på alla nya saker. Stigbyglarna är bytta och de nya tyglarna är på och bootsen är provade och dem satt pärfa (Y)
Har till och med hunnit städa mitt ryttar skåp och hästens stora skåp ! Så nu är det fin fint över allt. Nu ska jag gå och fodra hö till alla hestar sen ska jag borsta och rida :)

SES, puss


Veckans Planer

Måndag: Dressyr gruppen

Tisdag: Rida ut

Onsdag: Dressyr trim

Torsdag: Konditionsträning

Fredag: skritta

Lördag: Rida ut

Söndag: Mark träning för Helena


Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Seven Day Mud Away
Det här är en av mina favoriter i stallet. Inköpt i Lördags men jag är super nöjd. En sån där ny grej man alltid velat ha men aldrig köpt för man tror det är rena skitet men jag ä super nöjd. Har hört andra som är jätte nöjda med det också och har inte heller trott vad som står på etiketten!

Vad är det då? Jo det är en spray som man sprayar på hästen. Tex om du har en häst som går utan täcken på sommaren och vill slippa det här dammet som hanmar på hästen i hagen efter en rullning eller om du har en svättig häst efter träningspass så sprayar du på det här och allt torkar och du kan borsta bort det super lätt. Svårt att förklara men värt att testa!!

 


Hööks

Brukar aldrig handla på Hööks. Har aldrig hittat nått bra där men just idag tyckte jag att dom faktiskt hade massor. Tycker oftast att det är urplockat på Hööks. Men vem vet, kanske har vart där vid fel tillfälle (?)Bilden är jätte dålig. Men hittade ingen bra kamera här hemma. Den ligger någon stans :P
Men det vart iaf, Boots, Lättvikts stigbyglar (bra i terrängen), läder tyglar och Stubben tvål.

Kram.


Söndag.

Oj, Idag har jag hunnit med mycket. Började morgonen med att åka till stallet runt kvart i 9o. Fixade iårdning Holly och såg att benet var mycket fint. Nu är det som vanligt igen. Så nu sätter vi igång med lite träning. Red ut i ca 40 min och Gud vad Holly var pigg. Tror jag ska försöka att rida ut åt andra hållet någon dag och galoppera av han. Tror han skulle tycka det det vora nått. Efter vi hade vart i stallet åkte jag enr på akuten med mig själv och jag har haft ett Virus i kroppen i tre veckor och har nu fårr medisin för det. Sen drog hela familjen mot Kungens Kurva. Så har fått med mig lite saker från Hööks. :)

En bild från uteritten ♥


Lördagen

Nu är Lördagen slut och den har rullat på fruktansvärt bra tycker jag. Som sagt var i stallet imorse och tog bort bandaget och pussa lite och skritta i 10 min så han skulle få komma up lite. Sen fick han gå ut till kompisarna i hagen. Tog mig till Lyckås Ridsport och hittade rätt mycket men det fattas bara pengar i plånboken så det vart en spray som underlättar att få bort smutsen från hästen. Skriver lite mer om den imorgon. För nu står det still i huvudet vad den heter,hihi. Sen åkte jag till stallet igen för att hjälpa mamma lite med stall jouren. Kom från stallet runt 3 tiden och hem för att vila lite då jag åkte till stallet runt 17.00 tiden. Joggade Holly en snabbis i ridhuset och han var super fin. Luftiga steg, det gillar jag. Så imorgon vill jag nog försöka att antingen rida ut eller rida nått i ridhuset. Men så tråkigt att han ska behöva gå i ridhuset så nej, jag ska nog ta och rida ut :) 

Natti. 


morgonpigg pingla

Nu har man vart i stallet och nu ska jag snart dra mig mot Haninge.

Mamma väckte mig runt halv 8 imorse och vi tog oss till stallet. Tog av bandaget och ja. Walla så var benet bättre idag med. Det går sakta men säkert. linda på benen med back on track paddar. Hoppade upp barbacka och skrittade ut en sväng. Det var min morgon det.

Nej nu ska jag ta mig till Lyckås Ridsport. Det är ju ändå 20 % rabat på alla stövlar och skor!


Dressyr outfit


Fredag

Hej.

Hollys ben är mycket fint idag. Som förtjänst för det så ska han få gå ut i hagen imorgon. Tror det sprutar energi ur öronen på han snart. Tog dock ut hand i rudhuset idag på linan. Oj vad det small under hovarna på han. Han vart överlycklig! Glömde bort och filma som tanken var. Får göra det en annan dag ist :) 

Ha en Trevlig Helg! ♥ 


blue man!
Så nu har jag införskaffat mig en bluman! Haha nästan. Var nyss hos Holly och pyssla om han lite. lindade benet och sen släppte jag han en stund i ridhuset. Han är så söt för han vet att han inte får springa så han tog ett varv runt ridhuset i skrit och lufta lite på konerna. Sen mocka jag lite för han lever verkligen RÖVARE när han får stå i boxen och har inget och göra. hihi

trevlig kväll!


Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.

Jag har glömt bort dessa dagar men jag har tänkt på att jag ska skriva dem hela tiden men jag vet inte riktigt vad som har hänt :) Mycket annat som kom imellan kanske?Men iaf. Jag kommer till stallet direkt springer jag till stallet. Vi har först en entre och sen dörren in till själva stallet och sen är det stallgången och Holly står längt bort i en box. Från och med den tiden när jag kliver in i entren tills jag kommer till boxen är typ en stilla stund. När jag öppnar stall dörren är som att öppna en skatt kista. Kanske för att jag inte är i stallet så mycket. Och för att jag tänker på min lilla prins hela tiden. Hade jag haft mer tid för Holly hade jag självklart vart i stallet mer än dem 3 timmarna jag är där. Framför allt när han har gjort illa sig. Men varje dag jag kommer till stallet springer jag nästan till han och öppnar boxen och det första jag gör är att dra händerna mjukt över hans panna. Det är min grej lixom. Holly är den ända som får mig på anrda tankar och får mig glad när jag väl är ledsen! 

♥ 


sjukling läsar ridsportSom ni kanske inte viste är jag hemma idag från praktiken. Jag är egenomsjuk.. Gick nyss upp och såg att ridsport låg i köket :D Man blev nästan genas frisk, hihi :) Nej, nu ska jag läsa ridsport och sen ska jag försöka att trycka i mig någon slags mat.

Ha en bra dag!   


sjukling läsar ridsportSom ni kanske inte viste är jag hemma idag från praktiken. Jag är egenomsjuk.. Gick nyss upp och såg att ridsport låg i köket :D Man blev nästan genas frisk, hihi :) Nej, nu ska jag läsa ridsport och sen ska jag försöka att trycka i mig någon slags mat.

Ha en bra dag!   


God morgon
Pratade nyss med Marika och hon hade tagit av det här bandaget på Holly och det var mycket mycket bättre :D Så nu är jag helt säker på att det är bakterier. Lymfangi som det heter på häst språket. Har läst lite om det och de är inflammation i lymfkärlen, som uppkommer, då bakterier i större mängd el. av starkare giftverkan från en perifer inflammationshärd.

Det ända jag är glad över är att det inte är en senskada utan bara bakterier. Det gör en lättnad inne i mitt ♥


KRAM


Hopp outfit


Nya planer

Nu är planen att jag ska bjuda på lite outfits. Typ en hopptävlings outfit kommer först sen blir det dressyr och terräng och träning och lite så :) Vad tror ni om det ?

Kan jag bjuda på nått mer, Kom med massa förslag !


Hatar ordet VÄNTA
Att vänta är det versta jag vet. Men att vänta på att en skada ska bli bättre, känns det som om att jag har gjort i hela mitt liv. Först allt som hände med Mossan plutt och nu med Holly. Har orkar inte det här mer men jag vill så gära. Så jag gör det nog för hästen. Mina planer som är så stora för det här året tar över allt!  

Men iaf. Var och pysslade om Holly nyss och tyckte dock att det var lite bättre för idag kunde han stödja lite bättre på det och kunde gå mycket bättre. Men svulnaden var dock lika dan som igår. Vi har pratat med så många vetrinärer idag så det vi skulle testa nu var att lägga ett sprit stödbandage. Så det gjorde vi. Så om det nu är bakterier i benet så suger spriten ur det ur benet. Dock ska det inte sitta på för länge utan i 12 timmar. Så imorgon bitti ska det av och det får stå och lufta under dagen och sen på med det under natten igen. Så vi får se om det bli bättre!

Ni får hålla tummarna åt mig!


Inget är bättre...

Holly är inte bättre nu på morgonen så nästa steg är vetrinären. Tror vi åker till Solvalla. Men när vet jag inte så jag återkommer sen hur besöket blir och vad det är. För det måste röntgas :)

KRAM


behandling och tråkiga nyheter

Fick ett samtal idag vid lunch av Marika som skulle tömköra Holly idag. Hon sa att han var jätte tjock i höger fram. Hon ville då promenera han. Men inte ens det gick. Han kunde inte ens gå eller stödja på benet. Så hon lindade benen på han. Jag och mamma kom ner runt kvart över 5 och såg benen . Han kunde inte ens böja benet. Sen kom Helena halv 6 och behandlade han i ryggen och skulle sedan kolla benet. Behandlingen sa att han var lite sne i ryggen och hade ont i länden och kan då ha vart det som påverkade rygg musklerna. Men det var mycket bättre än sist och hon tyckte vi skulle förtsätta att rida och komma igång när ryggen inte är så öm och visseligen rida med hoppsadeln eftersom att den ligger bättre en dressyrsadeln. Sen kollade Helena på benet och hon trodde helt klart att det var en Senskad :O Så eftersom att våran spolspila är igen täppt med snö så fick vi kyla hans ben med snö (?) Hoppas att det gick bra det med... Sen på med Is balsam. Sen ringde vi både Marianne och distrikten och dem uteslöt nästan senskada på en gång så vi vet inte riktigt vad det är. Medans vi ringde hovslagaren också och hon uteslöt hovböld. Så är inte svulnaden nere imorgon måste vi åka in. Det är lika bra. Han kan trots inte ens gå.. :'(


KRAM


Gårdagen

Igår var jag i stallet och Holy mådde prima till en början. Satte upp och han rörde sig jätte fint i både skritt och traven. När vi kom till Galoppen så började han kicka lite och tyckte inte alls att det var kul. Så jag avslutade och tog a sadeln och han var rätt öm i ryggen. Så nu är jag tillbaka på 0 känns det som.

Idag ska Marika tömköra och känna på han och sen ikväll kommer massören Helena. Sen så får vi utesluta därifrån om hon tycker vi ska ringa Solvalla men det gör jag nog ändå. För jag vill både rönka och se vad det är för fel på musklenra i ryggen...


Puss


Mot stallet

Ska snart dra mig mot stallet för Dressyrgruppen. Dock fick jag ett samtal för ett tag sen om att min häst hade rullat fast sig i boxen. Tycker sånt är så ledskigt :( Men han hade iaf inte några skapsår eller så. Men får nog ta han på lina innan ridningen och se om han är fräsch..Har era hästar rullat fast sig något ?


Söndag 23 Januari

Nu ä jag hem kommen och lite frussen. Har som sagt vart i stallet hela dagen och fixat taket. Det tog sin lilla tid men det vart bra iaf! Sen drog vi på
Holly alla snygga grejjer och drog ut i kylan och fota. Vart jätta fina foton. Men bjuder inte på alla. För några ska till Headern och bloggen :)
stall dag

Sitter i stallet nu och idag blir det fixa saker i stallet. Ridhustaket ska lagas. Innerfodret har lossnat lite så det ska fixas (y).

Fanny har med sig kameran så idag ska det fotas. Holly ska bli extra fin och det ska tas en massa foton. Btw. Förlåt för den dåliga uppdateringen men en kompis till mig ghar fyllt 18 år och det har vart fix och trix med det. Men nu är jag tillbaka :D

Puss, bjuder på bilder ikväll!


Bara för att jag älskar min häst mest av allt


Dag 5 - Det här finns i min rycktlåda

Var berädd på en bildbomb för jag har massor i min rycktVÄSKA!Vattenskrapa, rotborste, piggborste och en mjuk ryckt borste!Mjus rotborste, Rotborste och en man och svans borste.Hovkrats, mankam, rycktborste å rycktskrapa och HELOSAN.Temp, 2 olika vacelin, inotyol salva, hth salva, idomin, liten sax och vita snoddar.Back On Track spray och en stor sax.oh så klart så ligger halva stallgången i väskan.Här har i underverket! Tack vare dig får jag plats med ALLT!


Hej och hå

Nu ska jag åka mot stallet. Kameran är med så det kommer ett brak inlägg ikväll men tror det blir sent :)

Puss

Gårdagens ridpass

Igår blev Holly tömkörd. Dock är det min tränare som gör det då jag verken är duktig på det eller så har väldigt lite tid nu när jag har praktik. Pratade med henne igår iaf. och han var mycket bättre och rörligare nu än vad han har vart förut så det känns skönt att det är på bättrings väg.

Har också bokat tid med fotografen på lördag. Så på lördag ska det fotas en massa :)


Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Mitt häst intresse började nog när min mamma red och hade en massa hästar. Jag dansade 6 dar i veckan så hon satte in min syster på nybörjar pass på Lördagar till min lille syster. Jag vart så avsjuk och fick rida öppna pass på lördagar då jag inte hade dans. Jag vart så kär i hästarna så jag var i stallet med min mamma och jag började gråta varje gång jag inte fick följa med. När jag började 1an. Jag var 6 år gammal. Fick jag börja på ett riktigt ridpass på Torsdagar 16.50. I den ridgruppen red jag i ca. 6 år. Det gjorde till att mitt intresse växte och växte! Jag vart hästskötare och jag började tävla på klubbtävlingarna. När jag var 11 år böjade jag i nått som kallas träningsgrupp på klubben. Jag fick då börja vara med på Ponny cupen. Jag red i ponnycupen i ett halv år innn jag fick min första häst :)


morgon bilder

Igår åkte jag till stallet. I min lilla rastlösa kropp så stod jag och hoppa hemma av lycka för att jag äntligen fick åka till stallet. Var som ett litet barn !


Dag 3 - Min största rädsla

Min största rädsla. Jag tror jag inte riktigt har haft någon redsla. Då kan jag säga att håller man på med fälttävlan och dessutom över huvudtaget med hästar så får man inte vara rädd. Hästar känner av allt!!  
Det är klart att jag ramlat av och blivit lite skraj. Kommer ihåg någon gång när min första ponny Wiktor sparkade mig på insida lår när jag klippte han. Han hatade att bli klippt!! Men det tog jag som en nypa salt. vist gjorde det ont men stod så pass nära så smällen vart inte så sto som blåmärket vart! Men rädd vart jag inte, vart mer arg på han! Kan inte komma på nått annat. Jag har alltid gått in till en häst med attetyd om jag känt obehag och det är då nog hästrna sköter sig när man visar att det är jag som bestämmer!Dagens ridpass

Holly får skritta ut idag med syrran min. Jag har åkt på värsta förkylningen :( Vill verkligen inte vara sjuk just nu. Tycker att det inte riktigt passar in just nu :'(Kärlek på högsta NIVÅ


*hemlis*

Håller på och fixar en Header till Bloggen men det kommer typ ta 2 veckor. För det ska fotas en massor och det ska redigeras och fixas och ja :) Kanske bjuder på lite bilder ;)


Dagens ridpass

Idag red jag Holly i ridhuset. Helena sa att jag ska försöka att undvika att trava. Så jag har skrittat och galopperat idag. Kan ni tänka er att jag lyckades. Kul att man har en sån lydig häst eller känslig kanske man ska säga. Men han gör framsteg iaf. Hoppas att vi är igång ordentligt snart.

Puss


dag 2 - Min första egna hästWiktor var Familjens försa häst. Han var den 3e hästen jag prov red. Vi ringde till wiktors annons av en slump för vi skulle kolla en annan häst i trakterna. Annonsen hade ingen bild och vi hade inte häller några förväntningar om hur hästen då skulle se ut än att han gått Lb.Lb. Vi kom till gården och Wiktor stod i stallgången med en hög nacka och stolt. Där föll jag så klart pladask. Med wiktor lärde jag mig allt. Jag var 12 år när vi köpte Wiktor och han var nog den busigaste hästen jag har haft. Men han lärde mig ändå allt. Vi starta en massa dressyr tävlingar, hopp tävlingar och en massa fälttävlan. År 2008 kände jag att jag och Wiktor har gjort allt tillsammans. Och jag kommer inte mycket längre än vad jag gör. Så vi bestämde oss för att sälja wiktor. Så nu står han hos en familj i järfälla och mår jätte bra!


Då får det vara dag 1 idag då.

Presentera mig och min häst.

Om mig. Född på södertälje sjukhus och har alltid bott i Nynäshamn och gör det nu, 3 mil söderut om stockholm. Jag har gått i grundskolan här i nynäshamn. Men nu går jag 2a. året på Frisörprogramet i Liljeholmen. Jag bor tillsammans med min mamma pappa och lillasyster i en villa i mitten av Nynäshamn. Har en mormor som nästan bor hos mig. Hon en en rastlös pentionär som bor nära oss och är hos oss och tvättar tväätt och diskar gärna mer än gärna. Sen har jag restan av familjen på en Ö som heter Gotland. Där bor min Framor och Farbror och alla mina sysslingar och så. På Gotland har vi ett sommarhus. Där vi tillbringar all tid som finns ledigt i. Det gillar jag.

 

Det var nog det jag kunde säga om mig lite kortfattat om mig.

Om Holly så mycket jag vet om han innan jag köpte han så är han född och uppvuxen på Gotland. Eva som hade Holly innan vi köpte han. Hade vart på en Hoppträning med sin häst och sätt Holly. Holly hade dock tagit över sin ryttare. Han vägrade göra det mesta. Så Eva erbjöd sig att byta sin gamla veteranhäst mot Holly som då bara var 5 år. Eva fick börja om från början och fick börja med att vara bestämd. Hon såg ju dock att det fanns en talang i Holly så när han var 6 år. Startade han sin första fälttävlan. Han tycket det var shit kul. Under året han var 7 år så staratde han en massvis med starter i Fältävlan i 100 klass och även 120 hoppning med placering. I Maj 2010 skickade Eva Holly till ett försäljningstall i Norrköping för att Eva har runt 60 hästar och 30 unghästar ska börja ridas in. Så hon hade då bestämt sig för att sälja Holly. Holly vart nästan såld till en gammal dam i Norrköping men hon ville dock inte ge för mycket pengar för Holly som Eva ville ha så då ville Eva ha hem han igen. Så under midsommar helgen provred jag Holly i ca. 30 graders värme. Så han var lite seg så jag bestämde mig dock för att provrida andra hästar. Så jag provred ca. 8 hästar men ingen som jag fasnade för. Så vi ringde tillbaka till Eva och såg sommarens resultat på Holly. Han hade då vunnit en 100 klass i Mantorp. Så vi åkte och provred en gång till. Då red jag terräng på bunge terrängbana. Då var jag såld efter den terrängritten. Vi besiktade han och allt var solklart.

Så nu står min Prins i stallet

 


Tidsfördriv

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Dag 2 – Min första egna häst

Dag 3 - Min största rädsla

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda

Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Dag 8 - Kommentera vad ni vill veta denna dag.

Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Dag 10 - Mina drömmar

Dag 11 - En bild på stallet

Dag 12 - Det här saknar jag

Dag 13 - En nytagen bild från stallet där du är med.

Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra

Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har


dålig uppdatering

Nu när man inte vart i stallet så blir det lite dålig uppdatering. I Tisdags fick han vila och jag och syrran åkte upp för att frisera och gosa med han. Klippte svans och hvskägg och försöka rycka manen lite.

Eftersom att han fortfarande är lite öm så pratade jag med min tränare igen. Hon vill att vi kommer igång lite mer i trav och galopp för att bygga lite mer muskler. Så igår trava fanny lite på utebanan. Och idag ska han få tömköras av Marika. Hon är dock lite bättre på det än mig så hon hör av sig sen när hon är klar.

Får ta och ta lite bilder i helgen också :)


Måndag

Måndag och denna vecka blir nog lite roligare.. Kan inte påstå att jag tycker det är kul att bara skritta. Fast mam blir dock lite glad varje gång man sitter upp på Holly och känner att det är bättre.

Igår skrittade jag i ridhuset i 40 min. Shit vilken skritt han har fått. Flyttade undan skänkeln och han vart jätte fin i slutet på Torsdag ska jag nog börja trava lite. Tänkte Skritta i högsnö någon dag så han stärker sig lite :)

Så tråkigt att alla mina bilder på Holly är borta :( Får ta med mig kameran någon dag !!


riktigt trött i ögat

Har haft morgon och lunch stallet idag. Var dock hyper pigg imorse. Men det gick bra. Man märker inte tröttheten i kroppen förens man satt sig ner i soffan.

Tömkörde Holly idag. Gick jätte bra. Blev rörligare i slutet. Så imorgon blir det lite lättare Dressyrarbete tror jag.

Ha en trevlig helg :)


Glad häst glad ryttare

Idag kände jag hur glad min häst var och de gör så mycket. De förs vidare till än själv på ett sätt som man egentligen inte tror. Då vet man att man har gjort nått gott för sin häst när han gnäggar när man kommer och ser hur ledsen han ser ut när man lämnar han i stallet.

Idag red jag och holly ut igen. Fick sällis idag av rebecca. Mycket roligare när man rider ut med en annan. Var ute i ca. 45 min. Och idag arbetade jag han lite för skänkeln. Eller rättare sagt så skulle jag se vad han gjorde. lite stret vart det. Men nu kände jag lite mer vart han sitter fast och hur jag ska rida fram över och så.


Kram

Dessa ponny saker (?)

Jag och syrran har hållt på att tagit kort på alla ponny saker. Känns som om man säjer en massa och sen ploppar det bara upp massa nya ponny saker. Tåg hem 3 nya IKEA kassar från stallet igår och vi har redan 3 hemma.. Så nu är det på allvar. Lappar med bilder och vrakpiser ska upp i alla stall så får vi se om det händer nått. E så trött på att se allt skit! 

Håll ögonen öppa så kanske jag lägger ut lite här. Finns benlindor shabrak träns sadelgjordar skydd bett och tänket av alla slags tjocklekar! Bara att fråga om ni söker nått!


Rubrik fattas
Så dålig på att komma på rubriker ibland. Måste jag öva på !!

Igår hade vi stallet. Gick jätte bra. Jag skulle tömköra Holly med det var såklart upptaget i ridhuset så jag satte på mig reflexer och begav mig ut i snön. Holly var pigg och glad som vanligt. Idag får jag åka upp så tidigt som möjligt så jag hinner tömköra.

Tänkte dela med mig lite av målsättning, både korta och långsiktiga :) Eller vad tror ni ?


kväll stallet .

Ikväll har vi kvällstallet och det menas med att man mockar fodrar soppar och krattar och a ser till stallet att det är fräscht för natten och att hästarna mår som de ska.
Innan det ska jag Tömköra Holly. Idag åker joggingskorna på. Så sjukt jobbigt att springa i ridhuset med joddpush, framförallt när man är så korta tömmar också. 

Kram  


Dagens ridpass

Idag har Holly fått skrittat ut. Han ska även arbetas lång och låg i formen i skogen. Tror det kommer bli lite svårt nu ibörjan då han är så nyfiken på ALLT! Han älskar skogen.

Nu har jag tänkt över lite på hans rygg och kom på att jag ska nog införskaffa mig ett Back on track täcke. Det stimulerar upp blodcirkulationen och gör att muskler återhämtar sig bättre efter träning och har en massa andra bra funktioner. Jag har använt back on track i 4 år snart och är jätte nöjd.  Jag har både använt fleece täcke och natt skydd samt stora trandsportpaddar.

Men nu funderar jag på vilket täcke jag ska köpa. Fleece blir så lätt skitigt. Men det har kommit så mycket nya back on track produkter så jag ska nog kolla upp lite!


glada miner

Ny har vi vart på mustang. Och Sadlarna låg bättre än vad jag trodde. Hoppsadeln var den som låg bäst. Dressyr sadeln fick vi stoppa om lite. Problemet med att han fått ont i ryggen är nog att han fått en helt annan ridning när vi köpte han. Och att han måste bygga rätt muskler i ryggen. Så nu ska vi ta det lugnt. Rida han jätte lng och låg så att han får sträcka ut på ryggen ordentligt. Så det blir en lång igång sättningen till slutet på Januari. Då ska vi på ett litet Markarbete! 


Kram 


Hemma i kalla Sverige nu.

Hej alla läsare. Nu är man hemma igen. Semestern har vart väldigt upskattad. Behövde verkligen en semester.

Var hos holly igår och han har vilat och pomenerat och blivit tömkörd. Har saknat Holly riktigt mycket!! Men eftersom att han har ont i ryggen. Och det konstiga är att han fortfarande är lite öm. Men jag tömkörde han igår. Och tyckte att han dock var mycket bättre innan jag lämnade stallet sist. Det enda är att han inte trampar igenom med höger bak. Ska maila Massören och idag ska vi åka och kolla sadlarna. Och Mustang som är väldigt duktiga kan också kolla och ge lite förslag om hur vi ska göra :)

Har ni fått nått kul i julklapp ? :)


RSS 2.0