Martha ridewear

Såg verkligen hur mina Kingsland ridbyxor börjar lida mot sitt slut idag och en massa andra ridbyxor som börjar förfalla! Så satt och klickade hem ett par Martha Ridewear ridbyxor, Philippa chinosridbyxa är namnet.

Grymt snygga!


Inte som planerat idag..

Planen var att jag skulle skritta ut idag och bara göra lite styrketräning och backträna och bara skritta. Men när jag kom upp till stallet och visseterar han så är en sko lös och är böjd och så. Så tyckte jag att skritta ut där det nästan bara är asfalt.. Nää inge kul! så han fick vila idag ist så hoppas jag att hov slagaren kan komma imorgon :D

Annars idag borstade jag lite extra på min prins. Mockade och fixa och dona. Jag behöver allt min tid i stallet.  Jag känner varje dag att jag mins måste vara i stallet någon timma om dagen. Annars får jag tupp juck! Det är som terapi för mig.Det piggar upp enSitter i soffan och har precis drukit kaffe med syrran. Väntar på att steffi ska vakna och att min syster ska åka till Turkiet om bara några timmar. Hon gör mig nervös här hemma.

Denna kopp kaffe var dock inte som alla andra idag. Jag fick en puch måste jag säga. Syrran och jag har pratat länge om en klubb jacka. Vi hade skit fula jackor från klubben förut då loggan var en förnyad design. Det gillade inte vi så nu ska vi trycka med gammla loggan och det ska även stå Fälttävlan på ryggen. Problemet är bara vilken jacka man ska ta (?)

Tips någon om en snygg och bra jacka?Träningar och tävlingar

Så här ser det lite ut för mig och Basse dem helgerna fram över oss.


- Helg kurs för Helena, Terräng hopp och mark, 6-7 Augusti

- Stora Wäsby fälttävlan på Runsten Debut i 90 kalss, 21 Augusti

- Botkyrka Fälttävlan 90 klass 11 September 


- Ev. Gärds fälttävlan den 2 Oktober.

Blir säkert lite mer hopp och dressyr tävlingar också men inget klart än.


DagensNu sover nog Basse gott. Dagens hoppning bestod av massa lydnad och gymnastikhoppning. För att få igång bakbenen lite. Red en massa skänkelvikningar för att få han alärt. Han är lite lat mot skänkeln men det är på bättrings väg. Måste säga att det är en stor skillnad sen vi köpte han och han lär sig så fort. Sen red vi lite trav bommar både på kort och långt avstånd för att kunna reglera och där vart han jätte fin. Först för att ta skänkeln och inte försvinna ut från bommarna och sen för att lyfta på fötterna.

Gymnastikhoppningen gick jätte bra! Bestod av stuts på 5 hinder. Han försvann ut lite åt vänster men han gjorde det väldigt bra i slutet. Och jag kan säga att han var hyper trött efter det här passet. Måste galoppera mer på mina pass tror jag. Han är rätt svag i galoppen men det är nog också för att jag älskar att rida i traven och göra övningar i traven så det blir inte så mycket galopp men nu är det ändring på det. Det är ändå så kul för han lär sig så fort även fast han tycker det är så jobbigt :) Älsade häst!
God natt. imorgon rider syrran så får se vad det blir då och hur det går :)
dagens
Basse fick jogga lite idag. Imorgon står det nämligen hopp på Schemat. Så tänkte att då passade det bra med en jogging tur. Var i stallet till kavart i 10 och jag trodde att det skulle vara lite svalt. Men nej det brassa på med sol rätt rijält. Så red ca. 30 min bara. Basse var nästan död efter passet. Red mycket tempo växlingar och sen lösgjord het. Han var väldigt fin och  fick jätte lågt och trampade på bra där bak. Duktig häst.Basse in old time

Idag när man haft en sån lång och tråkig förmiddag så hittade jag en massa gammla bilder på Basse på interne. Från hans gamla ägare Jessika. Rätt kul och se.

Bjuder på lite bilder. (Hoppas att det är okej jessika)Det var dom och lika söt på alla, Har haft Basse i 3,5 månader nu och det känns som om jag haft han i evigheter ♥


Dagens

Dagens ridpass bestod av Dressyr arbete på ute banan. Red med dressyr tränset idag och satte även på achenrämmen. Den har inte vart på ett tag! Började med mycket arbete i skritt som öppna och sluta och skänklen vikningar. Halter och ryggningar. Han var super fin! Böjade jogga fram och jag hade en lätt och lösgjord häst redan från början när jag började trava. Super fin och stöd i båda tyglarna. Jag kunde typ göra allt i traven! Super fin. Sen kom vi till galoppen. Han orkade inte riktigt bära sig själv och tror att galopp är det vi ska jobba på nu.

Avslutade arbetet med att logera han med gummisnodd. Hade lite svårt att slappna av med alla bromsar och alla flygmyror som yrade runt idag. Både jag och basse vart helt galna på dom idag. Det var som om det var snö i luften. först trodde jag att det var typ frön från maskroser men det var flygmyror. När jag skrittade av sen visade det sig att hela jag var full med äckliga myror. Och jag vet hur basse fräste och viftade på huvudet under passet. Så hoppas att det är bättre imorgon. dem brukar bara flyga runt i två dygn.
DyonNu när man suttigt här vid datan blir man ju galen när man sitter och gogglar på en massa häst saker. Shopping sugen och man vill bara handla allt snyggt. Det är ju en ren plåga! haha

Men Dyon är ju både snyggt och stilrent. bjuder på ett smakprov och jag har faktiskt det här första tränset. Love it,Halsduk?

Det här kändes ju någolunda kul. Jag har precis blivit sjuk. Hostig har jag vart i en vecka nu men nu känner jag hur snoret och febern börjar inta och det bara svider i ögonen:(

Skulle till läkaren idag men det blir ju inte av nu. Fan! Får kura ner mig så jag kan åka till stallet och ta hand om Basse sen :) Får se vad det blir för kul idag?  

Kanske skulle behövt en sån här?
Skit ball och skulle kunna tro att den faktiskt är bra !


Dagens

Konditons passet idag gick jätte bra. Satte på han Jacktstången för att kunna ha ett reglage och han lyssnade jätte bra. Gjorde väldigt mycket tempoväxlingar men han lyssnar nästan för mycket eller bettet kanske är lite för skarpt för han kommer inte riktigt fram i handen. Men galoppera gjorde vi. Galopperade upp för en brant backe två gånger sen galopperade jag mycket tempoväxlingar på långsträckor i skogen. Han tyckte det var skit roligt och det var första gången vi red ut själva till just det här stället. Över stora järnvägs bron, Över en stor träbro och även små trä broar. Men han slötte sig. Lite måste jag få titta sa han med sen klev han över det.  


tillbaka till verkligheten..

Hej bloggen, tillbaka till verkligheten och ridningen!


Haft två veckors semester på Gotland utan häst. Nu fortsätter semestern i 2 veckor till fast med en massa arbete hos Basse och mig! Taggad och motiverad måste jag säga!
Basse och jag hade ett litet dressyr pass idag. Ser inte ut att vara så jätte taggad ut på bilden men det var han. Red mycket lydnad och kände bara på hur kan kändes med tanke på att jag inte ridigt han på två veckor. Men jag tyckte att jag fick till det rätt bra i slutet. Arbetade bra med bakbenen och slappnade av.

Imorgon blir det nog ut och galoppera :) Det har han inte fått gjort på länge. Även personalen är tillbaka imorgon så det ska nog bli någon hopplektion i veckan :)!


En klassiker,


Imorgon är jag tillbaka till verkligheten!

Halloj bloggen. I natt åker jag hem mot nynäshamn och mot min älskade häst. Han är grymt saknad. Ska bli sån skön känsla att få sitta upp på hästen igen. Vist det har vart skönt med lite semesta. Men nä, nu vill jag tillbaka!

Finns så sjukt mycket fina, gamla, äckliga bondgårdar här som man bara vill flytta till, Fantasin om att bygg om och göra det snyggt och renovera! Det svider när man ser en ridskola som håller på och förfaller. Här i närheten av där vi bor, där jag som liten var på ridläger och hade så kul som barn med övernattning en vecka och träffade så mycket nytt folk! Dem hade vandrarhem, resturanger, sommar ridläger och även en ridskola som var igång året om. Och hästar med en mycket känd hingst och en bra uppfödning.

Att bara se det förfalla gör mig tårögd. Jag hoppas dem kommer på fötterna igen. Och som jag och syrran sa, Sker det inget innom 10 år då tar vi över! Vi har så mycket planer hon och jag! hahaha


Pratde med Briving igång och hon sa att han var jätte fin nu. Arbetade bra med bakbenen och att han var lösgjord och att allt var bra :) Benen såg även bra ut. Så nu är jag glad och fylld med värme!

Imorgon blir det nog bara en liten skritt dag eller det beror på vad briving har gjort idag :) !


Hälsning från Gute!


En hälsning från mig

Saknar min Basse otroligt mycket. Vill hem och rida. Ursch vad jobbigt det här är. Vill ju hem och rida och träna. Men jag tror att jag faktiskt är värld en semester efter ett jobbigt halv år.

Briving rider på och tycker att det är kul. Pratade med henne igår och då sa hon att hon måste hitta fler knappar sen blir det bra :)

Så jag litar på henne :)  


Min älskade bus häst !!

Dagens ridning bestod av en ute ritt på Basse. Jag börjar med att jag plågar mig själv med att stå i Jocky läder i ca. 5 min. Sen pallar inte min höft mer så måste ta det lite lugnt.. Men det är nått som är bra för balans och benmuskler. Så det är nått man ska göra när man skrittar fram tycker jag om man vill få ut nått på sig själv :)

Sen red jag min lilla vanliga runda. Klättrade även upp för bauta backen. Väldigt bra för hans bakbens muskler och för ryggen. Sen red jag lite mer och sen galloperade jag i Sommar hagen. Skit härligt att galoppera på gräs. Sen travade jag av han på banan och avslutade med att logera han med gummisnodd. Och idag gick det mycket bättre än vad det gjorde sist. För idag arbetade han verkligen och han viste inte först inte vad han skulle göra. Men sen truttade han på :)


Så nu är jag stolt över han och kan vara glad och gå på Semester.

Imorgon ska Marika rida han (min tränare). Hon ska markarbeta lite och så eftersom att han inte hoppat på några veckor. Sen ska mamma få skritta han på Torsdag. Sen på fredag ska Briving få testa rida lite innan hon får ta över han nästa vecka. Sen får mamma rida lite i sin ensamhet på lördag :) Sen kanske Marika ska rida på Söndag om hon kan :)

Nej nu måste jag fixa det sista och ta mig till Båten. Ha en trevlig vecka så ses vi om några veckor :)


Måndag och gårdagens

Hello. Tanken var att jag skulle blogga igår med det vart så fullt upp när kunder ringer till mig tätt intill. Men så är det!

Igår som sagt. Kom till stallet och jag hade bestämt mig för att rida då. Och när vi kommer ser jag en GRÅ häst i stallet. Så vad var det jag sa. Lerig... Och nu var han helt inpackad i lera. Men jag ska egentligen bara vara glad. Det sägs att hästar som rullar sig är friska (y)
Så släppte in kusarna och började borsta. Jag och syrran tog en var sin sida. Hade en liten tävling om vem som gjorde sidan renast. Och vem van? Jo jag!

Sen på med Dressyr utrustningen. Red väldigt lugnt och avslappnat men tänkte mycket på min sits samtidigt som man ska försöka att ha en avslpapnad och lång och låg häst. Men jag fick ett fint resultat i slutet. Till och med så syrran sitter på läktaren och själv vill rida! Så hon fick trava av :)


Sen fick basse en stretsching, mat och fint i boxen och back on track skydden på frambenen till kvällen.


Idag så Har syrran ridigt Dressyr lektion. Såg på videofilm och det såg bra ut. Han arbetar mycket bättre med ryggen nu :)


OBS. Det här kan bli en av det sista inläggen på några veckor. Då jag och syrran kommer åka bort. Jag kommer rida imorgon och sen ska mamma rida lite. hihi.

Sen v.29 kommer Rebecca att ta hand om Basse som sin egna polle:) Snäll och mycket duktig flicka är hon så han kommer nog få det bra:)

Så jag är tillbaka. 30 :)


Söndag

Hello bloggen. Lite dålig uppdatering här men det ska bli bättring på det. Känns som om jag säger det hela tiden men lite segt just nu. Men vi ska lösa det :)

Igår hade Basse en vilo dag. Var och borstade av all lera och sen fick han lite gott och sen massa Kärlek. Han är så jäkla söt när man borstar på han. Brukar ställa upp han i gången med bara grimskaftet hängandes över halsen och när jag sitter på huk och t.ex borstar benen eller under magen så nosar han en i håret eller i ansiktet. Han är min lilla mysprins.

idag har vi både lunch och kväll stallet. Får se om jag ska rida vid lunch eller ikväll. Det visar sig!ESKADRON

Vilken färg föredrar du? :)


Torsdag.

Han inte riktigt blogga igår men igår red jag ut på Basse en sväng. Tyckte det var synd att han skulle gå på rid banan för 4e dagen i rad. Så bestämde mig för att rida runt gymnasiet en sväng. Fölt av det red jag i kvarnängsbacken, Med andra ord en lång och brant backe och bra rygg och bakbens övning. HHade han mycket lång och såg så han fick sträcka på ryggen och han tyckte det var lite jobbigt. Sen lulla vi runt lite och travade lite innan vi anlände till stallet. Jätte mysigt!

När jag kom till stallet fick Basse en rijäl dusch. Lite lunch i stallet och sen vart det hagen för hans del. För min del vart det en massa putsning. Behövdes måste jag säga. Tror jag fettade in min dressyr sadel 4 gånger. Den är dock ny och väldigt törstig. Måste bli bättring på det!KRAM


KlippningIgår var jag snäll och hjälpte Cassandra i stallet med hennes ponny. Klippte allt förutom huvudet. Klippte till sidostyckets markering. Hon har en liten långhårig sak som heter Lindens Mac. Och han svättas så mycket på sommaren av all päls så igår åkte all päls av. Sjukt snäll ponny så allt gick med hela farten. Så nu kommer han orkar springa dubbelt så fort igen!Min ängel

Min älskade ängel. Tänker på dig fortfarande! Hittade en video på ängeln och mig några veckor innan hon lämnade mig ♥
 1 år och 2 månader sen!
Saknar dig
Följ en dag i stallet med mig. Del 1


Tisdag.

Morgon ridning vart det idag. Eller jag var i stallet till halv 10 tiden. Jag som är ledig idag passade på att rida när det är lugnt och skönt i stallet :)

idag red jag såkallade Pether Markne övningen. Har ridigt för han en gång och det var i Tysklan för drygt 3 år sen. Men i alla fall. Den gången jag red för han gick det så himla bra och jag förstod exakt vad han menade. Han ville inte röra så mycket i rytan för oss ryttare när man bara rider för han en gång så vi red på en 8 volt. Hästarna skulle vara framåt och långa och låga. Dem skulle svara för skänkeln. Vi flickor red och red och vi böjde och vi böjde och Pether skrek fortare och fortare och till slut hade man en lösgjord häst. Tyckte övningen var skit bra. Vi ökade tempot i mellan volterna och såg till att vi böjde igenom ordentligt i sidan. Man kunde även flytta undan skänkeln i volten. Men den övningen red jag idag. Basse vart jätte fin idag efter den övningen så den ska jag nog rida fler gånger. Han vart också lite svättig fast en jag inte red länge men red nog ändå ett ordentligt pass. Skrittade fram en rijäl stund. Med skänkelvikningar och ryggningar, och ryggningarna gick dess värre så det är nått vi måste öva på. Sen red jag denna övning tills det lossnade. Super duktig var han.Så här ser övningen ut. Stora volter ska det vara.


:(

Faan, det jag ville visa har lite svårt med laddnings prosessen men syrran skulle försöka att titta mer på det imorgon :)


Måndag.

Idag har Fanny suttit upp. Tyckte att han var lite tung och dragandes idag men hon tyckte att det vart bättre i slutet och det är huvudsaken. Så hon var nöjd, Man kan dock inte kräva för mycket i en igång sättning tycker jag..

Om ni har tur kommer det upp en överraskning ikväll. Håll ögonen öppna ;) riktigt naaajs!


Fråga (?)
Vad vill ni se mer av, i min blogg?
Söndag

Det är söndag idag och jag känner att min uppdatering börjar bli dålig men den blir som på nytt. Mer kraft och nått skojj att skriva om.

Idag har jag haft både Lunch stallet och Kvälls stallet. På lunchen släppte vi bara in busfröna och åkte hem och rider ikväll. Då första premiär turen blir efter Vilan. Så när jag kom ner på kvällen gjorde jag iårdning han som vanligt. Såg också att Sadlarna sitter rätt dåligt. Tur att vi ska till mustang på Onsdag. Men vet inte om jag ska boka av den eller inte. Beror på när jag får den andra tiden. Känns lite dumt och åka dit när han stått ett tag. Men vi får se. kan dock ta ne gele padd eller en ludd padd..

Satt upp och lite pigg så där. Men han höll iaf alla ben på backen. Red ut en sväng. Skritta och lunkade bara. Kändes riktigt fräch så jag satt där med leendet på läpparna! Kom till stallet och trava lite på utebanan. Riktigt fin med något stark men fick loss det ändå rätt fort i en lång och låg form utan slit. Bara med reglage!

Sen fick han få ut i hagen på kvällen och under natten.


under veckorna har vi:

Målat boxen
Bytt bädd, Halmpelets
Och fått upp hans fina Namn skylt


Nymålade boxen

Och så här ser hans ben ut idag :)
Bara två sårskorpor


RSS 2.0