En vecka nu

Idag är det en vecka sen Basse gjorde illa sig och såret är snart läkt. Ska logera han imorgon och se hur han trampar. Skulle spriinga lite med han idag men jag tar inte risken. Han var SUPER pigg. hihi
Så tar han på linan imorgon. Sen ska jag nog försöka att sitta upp till helgen om allt flyter på som det ska :)


Hoppas ni har en bra sommar!


En video från Midsommar dagenMan undrar ju ...


Penselin

Idag har Basse äntligen fått penselin. Det ska tas en vecka nu, 7 dagar. Så jag hoppas på en stor förbättring efter det. Anledningen till att vi ger han det är att han är så jävla smidig och slickar på det. Sen är det sån värme ute plus en massa flugor som järna klättran in i det dära ina hålet.

Idag har även personalen högtrycks tvättat hela stallet. Och Basses box som var full med torv medas dom andras som var fulla. Så fick mamma lite panik imorse. Så hon åkte ner men då var alla så snälla och fixade det. Så under dagen har det lixom vart lite brottom med denna box som först skas göras rent och sen målas så basse kunde få gå in och sova i natt. Så mamma har vart så duktigt och målat hans box lite flitigt. hihi

Även bytt till Halvpelets idag. Något ridskolan har bytt till och jag gillar det faktiskt :)  Får se vad basse säger om det ? :)Söndag

Hej hej!

Precis duschat klart efter en jogging tur i stallet. Så perfekt med en slinga som går runt som man kan jogga på. Jag som verkligen behöver kondition nu när tävlings säsången börjar dra igång.

Åkte till stallet idag runt halv 7 tiden. Borstade av basse och gick tvättade såret. Börjar se riktigt fint ut. Men skulle vilja snugga bort all smuts som är på hela benet men det är så svårt för det sitter som berg. Svulnaden blir bara bättre och bättre och det sitter bara på insidan av benet. Så Utsidan av benet är som ett normalt ben men insidan är tjockt. Men känner och klämmer hela tiden. Och tycker att det blir bättre och bättre för varje dag.

Idag får han vara ute i sjukhagen hela förmiddagen. Han är överlycklig men det hade jag nog också vart. Hoppas bara att han står stil i den då det inte är någon i stallet under dagtid. Men får se om han står kvar när vi kommer tillbaka men det tror jag :)

God morgon.

Idag har jag haft morgon stallet. Har iprinsip bara sovit 4 timmar inatt. Vart inte riktigt som jag hade tänkt mig igår.

Jag och mamma åkte till stallet runt halv 4 tiden på eftermiddagen och när vi kommer till stallet står det en skåpbil där + en gubbe. Han var nämligen slaktbilen och hade lämnat sill lunchen i hastig fart. Men hade stått i stallet i 30 min innan vi kom och han var nära på att åka. Men hjärtat i halsgopen om att någon häst har gjort illa sig. Tillslut får vi reda på vad själva orsaken var och då var det ute på Lektions hästarnas sommarbete. Så mamma och jag får lotsa denna slaktbil ut till en bonde som har tagit hand om denna stakars häst. Inte riktigt vad jag hade tänk mig på en midsommar. Men jag är inte så känslig när det inte är min häst så jag fick leka lite hjälte där och så. Så med ett hjärta som dunkade i 180 och med en känsla av lite hjälte kunde jag fortsätta midsommar kvällen. 

Nu har vi vart i stallet på morgonen och haft morgon stallet. Gick bra. Har även dragit bort Drenaget idag också och det såg så fint ut så fanny tog ut Basse ur boxen då han har Boxvilat i 3 dar. Men ska åka ner på Lunchen i dag och sätta han i en sjukbox och se om han blir glad.. Med tanke på att han nästan står och bockar när hans kompisar går ut. Men fanny betade han idag iaf när vi mockade så han fick komma ut lite och han vart över lycklig! Så då är jag också glad :) Så nu får vi se att det läker som det ska och att svulnaden går åt rätt håll :) 
Hoppas ni hade en trevlig midsommar afton! 


midsommar!

Midsommarn är här och det är början på sommaren. Jag önskar alla Glad midsommar och hoppas alla får god mat och dryck! Basse har precis blivit ompysslad och vi ska även åka och kolla han i eftermiddag :)


Ha en Trevlig dag :) 


Skador är aldrig kul

Igår fick Mamma ett samtal om att hästen hade haltat in från hagen på morgonen och dem kollade och såg att han hade ett litet "hål" rakt in i benet. rätt djupt men man såg inte så tydligt då såret är precis vid armväcket på frambenet. Så det var bara att ringa destrikten och dem kom. Gjorde rent och la ett Drenage då det var så djupt. Dem la även ett bandage men det är så svårt att sätta ett bandage där men det höll till kvällen i alla fall. Så nu står min lilla polle inne och jag tycker jätte synd om han. Normalt svullen och ingen temp. Så jag håller tummarna på att det inte blir infektion och så. Imorgon ska vi ta bort drenaget och sen se till att han inte har temp och att det läker. Sen blir det sjukhage tills det har läkt. Jippi! Men men hästar är hästar och ja det händer ibland. Vi tror att orsaken är en pinne i hagen... Ett skumgummi bandage med självhäftande tejp på hela typ :) Ett nytt bandage. Rätt coolt faktiskt!
Drenaget :( 


Vilo vecka

Basse ska få vila en vecka nu bara så där. Kändes att det behövdes. Han får promenera ist :) 60 års jubileum

Igår var det som sagt 60 års jubileum i stallet. P dagen hade vi öppet hus och fölt av fest på kvällen med god mat och bra sällskap. :)

under dagen bjöd vi på tårta och show och pappa var så duktig och berättade om terrängbana han byggt*stolt*.
Under kvällen var vi runt 50 personer och tyckte det hela vart lyckat med tanke på att det var jag och en till tjej som fixat middagen med mat och musik och massa. Så jag satt nöjd på kvällen och nöt av det fina vi gjort!


Idag har Basse fått gått med syrran. Joggade lite idag med och tyckte att han var fin och trampade på bra i den låga och långa formen:) Får se hur han är imorgon då för imorgon vill jag rida :D

Puss


Regn=lera
Så här fin var min häst idag när kan kom in om inte blötare. Det var lixom blöta koker av lera och det vägrade ju att losna och jag som hade planerat ridning mellan tider eftersom att dagen idag har vart full späckad med det hära 60 års jubileumet som är imorgon :)

Men men jag tog först piggborsten där jag nästan fick bort all torr lera med och den skrapade jag av alla dessa koker med piggborsten tills nästan det bara var lite blöt lera kvar :) Sen borstade jag det fina ställena och sen ut i regnet för att spola av han. Sen fick han ett skönt täcke på sig och en massa hö :) Sen åkte jag ner till han efter ca. 3 timmar igen tror han var nöjd:) Skrittade lite och så. Kändes ändå rätt okej nu efter att Helena har känt på han!

Han fick vara inne i natt pga att jag har ingen lust att rida han imorgon bitti då han lär vara lika fin som han var idag. Så imorgon ska jag rida lite Dressyr tror jag och sedan testa att logera han med gummisnodd dem sista 10 minuterna efter passet. Testade även att stretcha han idag och han fattade typ nada men jag tror att han kommer fatta imorgon :) Ute natt

Idag ska Basse få gå ut på natten också. Eftersom att han ska vila imorgon tänkte vi att det kan vara skönt för han att gå ut nu både på dagen och natten. Så får vi se hur han reagerar. Tror dock att det inte kommer vara nått problem. Han får ju dock äta gräääs.


♥ 


Överansträningning


Idag var Helena hos mig och masserade Basse. Hon är ju även min hopp tränare så hon har sett basse nu på hopplektionerna och så men inte sätt nått som är fel eller så. En pigg och glad häst.

Men idag skulle hon Massera eller med hennes utbildning heter det Kranio Sacral Terapi. Ser mer ut som om dem bara känner på hästen utan ingen direkt massage. Men är fortfarande en läkande metod för hästen. Goggla det järna.


Men iaf hon kände igenom och hon tyckte att allt kändes rätt okej. Lite kort i musklerna och lite träningsverk. Men en ansträngning i bakpartiet. I bakben och has partiet. Så Imorgon ska han vila och sen skritta. Sen fram över så ska jag rida som vanligt eller lugna pass och i slutet ska jag logera han på lina med en gummi snodd för att han ska sträcka ut ryggen så mycket som möjligt. Hon tyckte att det är bäst att börja på lina. För rider man dem långa och låga finns det en risk att dem "fuskar" och lägger sig på bogarna ist. Så vi ska göra lite så här och sen stretscha lite så får vi se hur det blir :) Han kommer nog bli super fin eftersom att han redan är super fin :)


HoppTisdag
så här pigg ser man ut efter en jobbdag innan träningen:) Bjuder på den bilden!Uppvärmningen

idag var självständig. Den brukar alltid vara i form av hjälp på volt eller liknande. Men idag fick vi rida mer självständigt och mer fokus. Vi skulle ha fokus på att vi red på vår linje. Vi skulle blicka framåt och se vår ridväg. Annars har man lätt att man bara flyttar undan på en långsida och sen hamnar man där man hamnar. Men det var jätte nyttigt för mig för jag har en förmåga att bli lite ofokuserad under uppvärmning eller över huvudtaget. Jag behöver nått att arbeta med själv hela tiden.

Sen var det dax för arbete som var av samma slag. Började med en kombination med 3 galopp språng. Som skulle vara samlade och sedan i normalt tempo. Och samma övning där att ha fokus på att vara mitt i hindret och hjälpa hästen att hoppa rakt över hindret. Det är bara en själv som kan påverka det! 
 Sen avslutade vi med tre kombination och sedan hoppa på böjd linje och ha kvar den här fina raka hästen över hindret, super nuttigt för både mig och Basse!


Imorgon kommer Helena och ska klämma och känna på Basse och se hur han är i kroppen. Ska bli spänande och se och så får vi se vart vi hamnar med all träning och vila och tävlingsplaner och så efter morgon dagen. Själv är jag ledig imorgon så jag ska nog försöka att ta mig till stallet i tid och fixa och dona massa imorgon :)
Dagens ridapass
Dagens ridpass bestod av lite jogging. Började med att jag kom till stallet och Basse fick vara ute på Efter middagen idag också så klockan var runt halv 8 när jag tog in han. Fickade till han och skrittade fram en rijäl sväng. Red han så lång och låg somo möjligt men fortfarande så jag hade kontakt. Flyttade undan och såg till att han fortfarande var lydig.

Travade även på rätt hastigt. Red mycket tempo växlingar och sidvärs övningar och han har lite svårt att göra det i den långa och låga formen för han tappar lätt bakbenen men det gäller att inte ha han för låg för det är då det händer så ska försöka att själv lära mig det :)


Sen fick basse gå in och sussa efter lite ryckt och mys :)

 

 Dagens ridpass bestod av

 


Bling Bling

Jag tycket om mycket bling bling och har därför pimpat om min kavaj lite. Kände att jag hade lite pärlor kvar från när jag pimpade min hjälm och så tänkte jag att jag har inte så mycket pengar till att köpa mig en ny dyr kavaj nu när jag inte riktigt är i form och så :)

Bling bling runt hela kragen. Hade man haft mer diamanter så hade man kunnat sätta dem lite över allt :) Men tyckte kragen syns bäst :)

Men vist vart det snyggt?
Klubb mästerskap i hoppning

Idag har det vart klubb mästerskap men jag hade inte alls stora planer. Bestämde mig för att rida 90 och 100 klassen för då är det som LD på ute tävling. 

Eftersom att jag vart bortrest under helgen fick mamma trimma han igår. Fixa och dona allt i morse och mamma hämtade mig vid tåget tio i tio i morse. och första start gick tio. Så jag fick slänga på mig alla kläder och ut i stallet :) Basse fick smaka lite på morgon mackan, hihi han är så sööt när man äter när han står i boxen. Borstade och fixade lite. Kollade lite på banan då jag missat ban visingen så det fick egentligen gå som det gjorde.

Värmde upp till 90 klassen och kände en bra känsla. Något stark men hoppade och det kändes bra så gick ut och red. Kom till andra hindret då jag tappar ytter bogen och tvingas hoppa snätt till det andra hindret och tvingas då lägga en volt mellan 2an och 3an. Men men lika bra tänkte jag. Man ska vara snäll. Sen gick resten av banan bra.

Red lite sen mellan andra klassen eftersom att priset skulle delas ut till klubb mästaren innan våran 100 klass skulle vara. Gjorde mycket sidvärs övningar för att få han lydig då han var något stark. Men han vart mycket bättre i slutet. Hoppade några skutt tills det kändes bra. Så gick in på banan och hade bara ett pet på tredje hindret. Men tyckte att jag hade dock en väldigt bra känsla ändå i handen. Låg inte så mycket på mage och tyckte att jag hade rätt bra fart.  Så man kan säga att Basse är världens bästa häst och jag har världens bästa mamma som alltid ställer upp!
Framhoppningen

blogg problem..

Haft lite blogg problem dem här senaste dagarna. Råkade hålla på lite med inställningarna härromdagen och sen vart nått fel. Men men nu är jag iaf tillbaka.

Igår red jag lektion för Fia. Red ett ordentligt dressyr pass. Lösgörande och jag fick en sån bra känsla i handen till slut. Så idag blir det ett pass till för Fia men i Tävlingsgruppen :) Får se hur han är idag :) Tror han får skritta imorgon :)

Hoppas alla haft en trevlig dag :)

Sugen på Fälttävlan ?Viktoria Carlerbäck Tippsar på Hippson om hur du kommer igång med Fälttävlan.

HärMot gymmet.Syrran har precis dragit till stallet och jag ska ta mig till gymmet. Dax att komma i form och få bättre sits!

Ha en jätte bra dag!


Jätte varm dag tyckte vi båda två

Idag har jag ridigt lite lösgörande i bara skitt och trav. Började med att jag tog in han och började göra iårdning han och dåde han och jag var svättiga som typ gisar innan vi han komma in i stallet. Satte på han sadeln och det var som om han fick feber. Det bara rann svätt om han. Min stackars häst. Tycker det nästan är lite plåga att rida när det är så vart men idag hade jag inget val. Men han var super fin men har lite svårt att komma igenom vänster sidan men tror också för att jag själv är svag i den sidan. Och jag har verkligen insätt hur dålig sits jag har, när syrran tar kort. Det är lixom HEMSKT! Ligger som en fet groda på magen... Inte bra. Men skyller lite på sadeln också .. hihi Men iaf. Fick loss han lite i slutet efter massa lösgörande uppgifter.
En lugn vecka.
Det har vart en rätt lugnt vecka för basse på grunt av kanske lite anstängning. Så han har fått skrittat lite dessa dagar, Så han får skrittas idag med. Tycker att det är rätt mysigt faktiskt.


Åker ner till stallet idag runt halv 1 tiden. Har lunch möte och sen tänkte jag putsa alla saker och det ordentligt. Det var ett tag sen man gjorde det.


Vädret är underbart så hoppas ni får en bra dag :)


Älskade underbara Ponny

Idag har min älskade första ponny fått lämna planeten Jorden och får ägna sina andra år på de eviga gröna ängarna. Så tacksam att han har fått vart hos en fantastisk familj dem här sista tre åren då jag själv inte kunde äga han. Dem har fått uppleva mins lika mycket som mig. Minnen med Wiktor som är oförglömda. Sånna där minnen man kan skratta åt i flera år. Jag är glad över deras beslut som som gjorde och att Wiktor äntligen fick det bra utan smärtor. Det är så sjuk hur man kan ha såna känslor kvar för en ponny. MEn han lärde mig ändå det mesta. Han var en riktig bus ponny. Han gjorde precis som han själv ville. Det är det som kallas Ponny!

Älskade Ponny.

RSS 2.0