Dressyr med syrran.
Idag fick Basse gå Dressyr med lille syrran. Eftersom att jag har så himla mycket plugg :( .. Tror jag snart ger upp skolan och ägnar tid till Basse ist men det funkar ju inte riktigt så. Så därför är det sköönt att man har en syster som gör lite back up för en ibland. Men snart är skolan slut eller snart har jag lagt det bakom mig och då blir det mer tid för Basse. Fanny får även rida imorgon med om jag inte hinner. Får se hur dagen ser ut imorgon. Ser väldigt proppfull ut men får se. Nej nu ska jag fortsätta med mitt plugg!


Hoppas alla haft en trevlig kväll :)


Tiden går.

Tiden bara rinner iväg. Nästan en hel vecka sen jag blogga sist men jag har haft så jädrans mycket att göra i skolan och betyg hit och dit. Så han har fått gått med Marika och med fanny och fått vilat en dag. Nästan precis som schemat såg ut :)

Idag har jag iaf vart ute i skog och mark och galopperat som ett litet busigt barn. Fick sällskap av rebecka och Spirit. Red runt Våtmarken och det är så mysigt när solen skiner. Basse har fått upplevt mycket idag. Både träbro och vägbro. Men det gick bra. Ska nog försöka rida runt där minst en gång i veckan. Men de är ju så mycket man vill men som aldrig sker. Men det får fan ta och bli bättre.
Veckans Planer

Måndag: Jogga, Lösgörande

Tisdag: Hoppträning

Onsdag: Syrran rider Dressyr på mitt tävlings pass

torsdag: Vila

Fredag: Dressyr

Lördag: Rida ut/ Konditions träna

Söndag: Dressyr


Lugn helg för både mig och Basse

Vart en lugn Helg för både mig och Basse tycker jag. I fredags fick han vila, igår skittade vi i 45 min och idag skirttade vi i 35 minuter. Hoppas att han fått landat lite. Som sagt det har vart KM på klubben idag och jag var tävlings ansvarig. Allt flöt på bra. Så passade på att rida ut i det fina vädret under tävlingens gång. Nu på kvällen har jag vart på Runsten. Hjälpte Marika med Tea eftersom att man helst inte vill åka själv med en unghäst samt kul att bara vara med. Hatar att stå på backen och titta på när folk rider terräng. När man verkligen älskar det själv. Men det var super nuttigt för mig och stå på backen och se. Man fick sig en tankeställare och lite själv hur man ska göra med sin stolle som stå i stallet. Får se när nästa terrängträning blir :) Hoppas snart! 


Hoppas att alla haft en trevlig kväll:)


Lördag

Idag ska jag Skritta ut på Basse tänkte jag:) Igår fick han vila. Var ner och sysslade om han lite och så men idag ska jag nog rida ut på Basse Passe :)

Igår när jag var i stallet hittade jag ina spårlöst försvunna terrängskydd. Dom låg i stallet då där dom inte legat. Skit skumt. Men så är det, allt försvinner och sen kommer det tillbaka efter typ två veckor.


Gårdagens Terrängträning


Igår var vi på Runsten och Terrängträna för andra gången. Kändes rätt pigg och fräsch och han hade stora steg till terrängbanan. Hoppade fram lite och han kändes jätte fin. Med tiden som fick vart han lite stark men red på ett vanligt tränsbätt. Som jag kanske inte skulle gjort men jag vill pröva mig fram. När vi kom till Dikena viste jag att han skulle titta till men jag kände att jag ska nog vara på han lite. Med tanke på att vi knapt kom över dikena sist. Men nu behövde jag bara smacka lite och sen var han över. Hoppade en massa diken både stora och små. Super duktig. Sen kom vi till vattnet och inga problem förns det var diket vid vattnet.. Fick ta lite draghjälp och då gick det bättre. Upphoppet i vattnet stretade han emot lite men han kravlade sig över det. Han var så gullig för han stor still och tittar på det i vattnet och sen kravlade han sig upp för kanten.

Helena (tränaren) sa att han har inte riktigt fattat vad han ska göra med diken och upphopp. För står han och kollar ner i diket så kollar han som om vad är detta (?) Men med träning och med lite energi och konditon och så kommer det bli bra. Vi avslutade träning med att hoppa bana. Var super fin. Löpte på bra hoppade ett ner hopp med en stock i fölt med 4 spång till en häck på ett böjt spår och det vart lite vinglit för nerhoppet och han inte riktigt ta tillbaka han så fick lägga en volt i mellan för han vill bocka imellan hinderna men tror han kommer på snart att det är dax att tänka lite också. Sen flöt allt på bra!

Ändrade planer med Tävlingen. Kände att jag skiter i Dressyr KM i år igen. Eftersom att jag inet hunnit rida prograammet nått och syrran ville rida han idag på lektionen och så. Så Fick vara snäll och till låta henne rida eftersom att jag planerat att rida lite dressyr nu torsdag, Fredag och Lördag men nu fick det inte bli så. Så Han ska få ta det lite lugnt nu i helgen och veckan fram över. Så han kan få smälta allt som han har fått vara med nu den här månaden. Man ser på han att han börjar bli lite matt i kroppen. Så han behöver lite skritt turer ute i skogen och bara smälta och ta det lugnt.


Måndag och ny

Hej alla läsare.

Ny vecka och nytt schema. Alltid lika kul det här med hästschema. Det ser ju lixom inte ut som mitt skol schema direkt..


Dagens Ridpass:

Joggade basse idag. Han fick gå lång och låg hela passet. Men måste erkänna att han hade väldigt svårt med det. Han fattade inte riktigt vad jag mena. Efter lite arbete i traven med en massa sidvärs övningar och efter en massa galopp började han att fatta. Första galoppen var lite stretig och sprning och hallo varför håller du inte i mig och varför ska jag ha huvudet så lågt. Men vissa hästar är ju inte vana med det och när huvudet kommer ner till en viss possition så börjar dom fatta att det är skönt att sträcka ut ryggen lite. Så nu vet jag att jag ska arbeta lite mer lång och låg. Han brukar vara duktig på det när jag travar av han. Men han är nog inte van med det ett helt ridpass.Martha Ridewear

Helt sjukt snygga ridbyxor. Såg en tjej idag som hade ett par ridbyxor som såg ut som chinos. Så hem och googlade direkt på det och det visade sig vara ridbyxor från Martha Ridewear.

Bjuder på ett smakprov på mina favoriter. Måste ju ha ett par. runt 1800 kr.
sååå snygggaa!


Södertälje Pay´n Jump!
Basse finklädd inför tävlingen.

Idag har vi vart iväg på Pay´n jump i södertälje. Hoppade 80 cm och 90 cm. Bara för att se hur han reagerar på en annan tävlingps plats och hur han uppför sig och så.
Vi åkte från stallet runt halv 9o i regnet. Tur att man kan rida fram i ett ridhus och sedan gå över till det andra ridhuset och hoppa.

Han var super fin i 80 cm. Rev ett men det var ett slarv fel av häst:) Tror att 80 cm är lite lågt och hade kanske lite dålig fart igenom kurvan. Men var sedan 0 i 90 cm. Då jag både hade bättre fart och rytm runt hela banan. Allt annat har har skytt sig bra på. Lite spänd med inte så spänd så det inte går och rida. Han har vart super duktig idag. Nöjd ryttare !

FREDAG ♥

Idag har jag skrittat på basse :) Tyckte att han behövde en liten vila. Imorgon ska jag också bara rida lite lugnt inför tävlingen. Jobbar stall imorgon så jag lär nog hinna stå och putsa extra noga på min lilla prins imorgon.

Hoppas ni får en treevlig helg :)


Veckan..

Fanny har ridigt båda dagarna igår och idag. Idag red hon dressyr och hon sa att det gick bra. Dem övade serpentinbågar tror jag. Imorgon får Basse en skritt paus. På lördag blir det lite lösgörande arbete och på Söndag åker vi till Södertälje för Pay'n Jump!


Första hoppträningen.

Idag var vi på Hopp träning jag och Basse. Gick jätte bra. Börjar ett atbete med mycket sidvärs övningar och eftersom att han inte har så mycket bakbens muskler så blev han rätt trött men han var super duktig både i trav och galopp. Sen hoppade vi mycket på böjt spår och mycket för att hitta rytmen. Basse skötte sig utmärkt iaf. Något spänd i början men vart bättre i slutet :)


Veckans Planer

Måndag: Syrran rider, Skritta

Tisdag: Hopp träning

Onsdag: Terräng träning på Runsten

Torsdag: Fanny rider Dressyr

Fredag: Rida ut

Lördag:

Söndag:

Går dagens..

Igår gick det inte och blogga. Vet inte vad det var för fel men jag försöker igen. 
 
Gårdagens ridpass bestod av dressyr arbete men mest grunderna. Eftersom att det fattas lite. Gjorde mycket övergångar för att först få han att bära sig själv och för att han ska bli lydig. Det är som två flugor i en smäll. Sen red jag mycket galopp för att få upp pulsen och få igenom kroppen lite. Red förvänd som han tycker är jätte jobbigt.

Eftersom att han är avmaskad i helgen har dom fått stå inne så han har fått vart ute och betat lite tillhands eftersom att dom ska byta från Vinter till sommarhage nu som det finns gräs i. Så tror Basse ä nöjd för helgen också!

Start fälttävlan

Idag var det start fälttävlan på klubben. syrran fick äran att rida Besse eller vi säger så här. Hon hade anmält sig före mig så jag fick avstå. Men vad har jag och göra på de små hindrerna egentligen? ..

Basse skötte sig jätte bra. Han var dock lite slarvig i hoppningen. Inte så konstigt när hindrerna ligger på 60 cm. S¨å där rev dom ett hinder. Gick som en klocka i terräng och dressyren var jätte fin!Glömde kameran till Terrängen !


Gårdagens ridpass

Igår var det terräng som stod på listan. Dock var det väldigt blött i marken men väldigt ytligt bara men det var bara på med broddar ändå. Basse skötte sig utmärkt igår. Väldigt mycket energi bara. Fick rulla på ett hinder först innan han vart av med lite energi. Hoppade sedan bana utan problem. Avslutade passet med att hoppa alla tre diken eftersom att det är mycket problem med dom. Men igår var han jätte duktig. Nästan så att han var så avslappnad så han klev i diket. :) Stolt Matte!! 

Red på ett annat bett igår också, Testade ett parerstänger bett med Waterford "kulbett". Ett bett som hjälper styrningen lite men också ett lite skarpare bett eftersom att han blir rätt framtung men ska kunna ta tillbaka han på ett snapt sätt med sitsen och slippa slita och dra. Så det var bra det med. Men ska testa ett annat nästa gång. Bett är sånt man får prova sig fram med.

Dock var det väldigt lerigt går. Mums!
Vilo dag.

Idag får Basse Vila. Var rätt jobbigt för han igår tror jag. Märkte att han var riktigt trött igår sista gången vi gick in i ridhuset :) Så han får vila idag. Syrran har vart nere och röntgat handen idag också. Så får se om det är nått med den eftersom att hon inte kan rida med handen :(..söta basse med "Dressyr" utrustningen!

Imorgon blir det änu lite terrängträning i tävlingsgruppen. Blir inte så hårt :)!


2 Sadlar

Nu är vi hem och allt har gått bra på Mustang. Som jag sa så låg våra förra sadlar inge bra så jag tror jag provade 6 olika dressyrsadlar men ingen var så där ÅHH Den ska jag ha. Men jag bestämde mig för det första som jag provade. Men han fick stoppa om den lite för att jag inte skulle hamna på mage. En Barnsby sadel. Sen provade jag 5 olika hoppsadlar men ingen som egentligen är bra att ha i terrängen. Antingen var det för mycket knä skydd eller för lite. Så jag bestämde mig för den sista som jag provade som var helt underbar men som jag bara ska ha tills en annan sadel kommer in som dem tror kommer sitta jätte bra. För den hoppsadeln jag har nu är något liten för min lilla rumpa, nää men nästan! . Så den sadeln som vi beställt kommer att blir en Fälttävlans sadel :) Om den nu passar annars hade dem en massa andra som kommer in som dem tror kommer vara bra sadel:)!


Mustang Häst Sport15.00 ska vi vara på Mustang Häst sport för att prova ut nya sadlar. Våra ligger verkligen kass. Dressyr sadeln har väll legat bäst men den ligger ändå inte bra. Hoppsadeln har vi inte ens kunnt använt så vi har fått använda Marikas hoppsadel. Men nu ska vi äntligen dit. Tycker att sadlar är så viktigt att det ligger bra och framför allt för oss ryttare. att vi sitter bra och att vi får det bekvämt. Hatar obekväma sadlar eller sadlar som ligger fel för jag känner av det så lätt.

Som sagt. Vi åker till Mustang Häst Sport, ligger efter Arlanda. Du åker dit med din häst och kan få dina gamla sadlar in bytna. Eftersom att jag har vart kund där i 5 år så kommer sadlarna från dom och vi byter in eller så stoppar dom om sadlarna. Vilket jag tycker är väldigt skönt för dom har alla uppgifter och dom ser om hästen har musklat på sig sen sist eller om det gått åt fel håll.

hemsida: http://mustanghastsport.se/


bilder från helgenBrudarna byter omTjejerna är redo för att gå in i stallet.UppsuttnaNöjda flickor :)
Bjuder på en liten film också.


lååång helg

Nu är helgen slut och det har verkligen vart en full speckad helg. Igår fick basse gå med Steffi (ingen ridvana). Men han var så snäll så och steffi tyckte det var skit kul. Sen fick han gå lite med mig också så det vart lite vättiga saker gjort också. hihi

Igår hade vi även en så kallad byggar dag. Fixade hagarna och hagarna inför sommaren och lite så. Så kul att hästar är så nyfikna när man håller på och fixar och frixar. Basse var så duktig när man red med han på ute banan trots att dem banka och målade på utebanan :)!!

Idag Söndag har basse fått spinga terräng. Eftersom att syrran ska kunna få godkännt i terräng moment på stor häst. Men även för att träna en massa. Det är ju fortfarande lite läskigt ute i terrängen tycker basse. Dikena är läskiga och upphopp och så. Men tränaren longskerade (?) stavning?, han över dikena tills han tycket det var okej så det gick bra tillslut. Basse ska även starta startfälttävlan nästa helg på klubben som är en lokaltävling. Så får se hur det går :) Tror mycket har med träning och att det är ett nytt stall. Allt är nytt och han har inte riktigt landat än eftersom att det är så mycket som händer runt omkring. Tror det kommer bli bra snart iaf. Dock var Fanny väldigt spänd på träningen hihi eftersom att jag sagt att han bockade på min terräng träning.. hihi typsikt storasyster!!

Imorgon drar vi äntligen till Mustang Häst Sport och provar ut sadlar. Hade två veckors vänte tid. Men nu är det dax eftersom att inga av våra förra sadlar låg bra. Så det ska verkligen bli skönt och få hem sadlar som är sköna och som passar på han!
Kommer uppdatering om det imorgon!
Steffi och Snälla Basse!


RSS 2.0